Linux'ta virüsler nasıl tespit edilir?

Atheris

Femtopat
Linux sistemlerde virüsler nasıl tespit edilir? İleri düzey bir bilgi birikimine ihtiyaç var mıdır? Ya da Linux sistemler için yazılmış bir AV var mıdır?

Linux sistemlerde virüsler nasıl tespit edilir? İleri düzey bir bilgi birikimine ihtiyaç var mıdır? Ya da Linux sistemler için yazılmış bir AV var mıdır?
Linux'da normal kullanım için sanırım sadece Eset'in antivirüsü var. Zaten Linux için virüs bulmak çok zor ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de aynı devam edecek.

Linux'da normal kullanım için sanırım sadece Eset'in antivirüsü var. Zaten Linux için virüs bulmak çok zor ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de aynı devam edecek.
Hocam Linux'u yeni yeni kişisel bilgisayarım üzerinde kullanmaya başladım. Sanırım az önce yanlışlıkla bilinmeyen bir kaynaktan ''apt-get'' komutuyla bir şeyler yükledim. Dediğiniz gibi bir Eset'e bakayım ben.
@OzgunP
Hocam rica etsem yardım edebilir misiniz?

Hocam Linux'u yeni yeni kişisel bilgisayarım üzerinde kullanmaya başladım. Sanırım az önce yanlışlıkla bilinmeyen bir kaynaktan "apt-get" komutuyla bir şeyler yükledim. Dediğiniz gibi bir ESET'e bakayım ben.
@OzgunP
Hocam rica etsem yardım edebilir misiniz?

Direk apt-get ile yüklemişseniz virüs değildir o. Direk Debian deposundan yüklemişsinizdir. Debian deposu denetlenen bir depo, ek depo eklediyseniz bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı