/opt/lampp/xampp start dediğinde başlatır, stop dediğinde durdurur. /opt/lampp/xampp --help ile diğer komutları da görürsün.Ubuntu'da hiç kurmadım. Normalde diğer dağıtımlarda kurduğumda XAMPP Control panel var, onu açıyorum. Grafik arayüzünü kullanmana da gerek yok.
Kurulum tamamlandıysa /opt/ içindedir muhtemelen./opt/lampp/xampp startdediğinde başlatır, stop dediğinde durdurur./opt/lampp/xampp --helpile diğer komutları da görürsün.
Büyük ihtimalle overkill olacak, ama XAMPP yerine aapanel kullanmanı öneririm. XAMPP dandik ve kullanıcı dostu değil.
wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && bash install.sh aapanel komutu ile indirdim ama service bt start yazınca hata veriyor. Ama ana dizine bir install. Sh dosyası indi.Kurulum uzun sürer ve bazı sorular sorar. En başından sonuna sorulara ne cevap verdiniz, ne hatalar verdi, en sonunda BT start ne çıktı verdi yeni konuda belirtin, yardımcı olayım. Bugün yok yere ceza alasım yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.