Linux'ta yazılım geliştirme

Onurzengn060

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2016
Mesajlar
132
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, iyi forumlar bu sene bilgisayar programcılığı bölümünü kazandım ve çalışmalarıma adım attım. Devletin olşturduğu 1milyonisthidam projesi altında C# derslerine başladım. Ben normalde Windows işletim sistemi kullanıyordum ama artık Windows işletim kullanmak istemiyorum yaklaşık 1 aydır Linux'ta işlerimi yapıyorum ve Linux beni çok memnun ediyor. Fakat şöyle bir problem var dersleri anlatan hoca Visual Studio üzerinden C# öğretiyor ve sanırım Visual Studio'yu Linux'ta kullanamıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Dual Boot ile Windows kurup 2 işletim sistemi ile uğraşmak istemiyorum. Bundan sonra bütün işlerimi Linux üzerinden halletmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Yazılım konusunda neredeyse 0 bilgim var. Şöyle sorayım mesela videoda anlatan hocamız Visual Studio'da her konu için proje oluşturup öyle ilerliyor. Mesela sıradaki dersimiz veri tipleri ile ilgili bunun için Visual Studio'da C# bölümünden .NET Framework ile konsol ugulaması için bir proje açıyor. Ben bunu Visual Studio olmadan Linux'da nasıl yapacağım ? Neler yüklemem gerekiyor?
 
Aynen Visual Studio gibi kullanacaksın. (Mono ve mono develop ayrı olarak ikisi de kurulu olması gerekiyor.)

Aynen hocam buldum :D peki yüklememi önerdiğiniz başka bir şeyler var mı? Mono develop ve mono dışında? Ek olarak bir şey daha sormak istiyorum hocam. Meslea mono develop da projeyi oluşturup projeyi Visual Studio Code'da açıp yazsam olur mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı