Çözüldü Linux'tan Windows'a geçilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thericowolf

Femtopat
Daha fazla  
Dün ani bir kararla Linux Mint'e geçtim ama aşırı pişmanım. Laptopum eski performansını asla göstermiyor, Mr. Mine gibi basit bir oyunu bile açamıyor. Ben de Windows'a geçeceğim tekrar ama Windowns 11'in ISO'sunu yükledim ve flash'a aktarım içinde Belen'e etcher uygulamasını kullanıyorum. Dosyayı seçerken uyarı veriyor, yapay zekaya sordum bu dosyanın bir işletim sistemi olmadığının uyarısını veriyormuş. Sonra Windows 10 ISO'su yükledim ve olan şey aynı. Laptopu kapatıp F12'yle boot menüsüne giriyorum, flashım da görünmüyor. Nasıl geri döneceğim?

Çözüm
WoeUSB ya da Ventoy deneyin. İkisi de Linux uyumludur. Ventoy üzerinden Windows 10 ya da 11 ISO dosyası seçmenizi öneririm. Ventoy'u indirip çalıştırılabilir dosyaya tıklayın. En az 8 GB (tercihen 32 GB) boş bir USB bellek takın. Kurulumu yapın, ardından "Ventoy" ve "VTOYEFI" adında iki disk oluşacaktır. "Ventoy" bölümünü açın ve ISO dosyasını buraya kopyalayın. İşlem bittikten sonra bilgisayarı kapatın ve USB’den boot edin. Bu genellikle F9, F2 ya da DEL tuşlarıyla yapılır.
Açılan menüden ISO dosyasını seçin ve "WIM boot" seçeneğini tıklayın. Ekranda “Press any key to boot from CD or DVD” benzeri bir mesaj çıkacak, rastgele bir tuşa basarak kuruluma başlayabilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yaramazsa, WoeUSB ile nasıl yapacağınızı şu videodan öğrenebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 flashla denedim.

Ventoy yükleme linki var mıdır sizde?

Evet kurdum NVIDIA'nın sürücülerini.

Herkesin övdüğü bir sistem nasıl böyle oluyor acaba ya da aranızda Linux'tan anlayan birisi bana hayrına yardımcı olabilir mi? Belki ben bir ayar falan kaçırmışımdır çok makbule geçer.
Bilgisayar UEFI destekliyorsa USB'yi Linux'ta NTFS olarak biçimlendirip ISO dosyasını bağlayıp (içini açıp) dosyaları doğrudan kopyalayabilirsiniz. Araçlara gerek kalmaz.

Bilgisayar UEFI destekliyorsa USB'yi Linux'ta NTFS olarak biçimlendirip ISO dosyasını bağlayıp (içini açıp) dosyaları doğrudan kopyalayabilirsiniz. Araçlara gerek kalmaz.
öyle bişey oluyosada bilmiyorum en sağlıklısı ventoy bence hem usb ni kullana biliyor hemde direk iso dosyasını açabiliyosun

M230 biraz eski gibi hocam normaldir. Yeni NVIDIA kartları daha iyi çalışıyor driverlar malum.

Bu arada Windows 10 IoT LTSC kullanmanızı öneririm hocam o işlemci Windows 11 de pek iyi olmaz.

Hocam yükledim kurdum bir sıkıntı var benim windowns un ilk kurulu olduğu disk yani SSD sanırım ona yüklenmedi 1TB'lik diske yükledim bir şey olur mu 🥲

Technopat Haberler

Geri
Yukarı