Başlığı gördüm, içimden "işte farklı bir konu!" diyerek açtım ama hayal kırıklığına uğradım.
1- Fiyasko dediğiniz şeyi hem GNU ekibi hem de Torvalds ve ekibi gayet iyi biliyor ve bu maalesef ki açık kaynak laneti. Bu pek umursanmıyor zira adamların isteği bu, yazılım özgürlüğü. Torvalds, Chromebook'ların bu açıdan gayet iyi bir hamle olduğunu düşünüyordu.
2- Hem GNU/Linux tarafındaki dağıtımları 10'a indiriyorsun hem de bunların 7 tanesi neredeyse birbirinden farksız. Şimdi sen bunu söyleyerek kendinle çelişmiş oldun. Bu da seni gülünç duruma sokuyor haliyle. Bundan sonrasını pek ciddi okuyamadım.
3- Tasarım diyorsun ama burada KDE, GNOME uygulamalarından bahsediyorsak kusura bakma, GTK ve Qt uygulamalarımı eğer Windows ile kıyaslarsam Windows'un UWP uygulamaları animasyondan ve şişirilmeden ibaret, geri kalanı ise standart Windows uygulamalarının aynısı (o bahsettiğin 2000 uygulamaları aslında bunlar oluyor) çoğu da sistemin renk şemasına uymuyor bile. uyanların çoğu ise göz kanartıyor desem yeridir. macOS uygulamaları *görünüm olarak* gayet güzel, kıyaslamıyorum. Eğer "Look and Feel"a gelirsek, KDE, GNOME ve Pantheon -şahsen- gayet iyi durumdalar.
Bu adamların ilk amacı hiçbir zaman son kullanıcı olmadı ki? Ayrıca DE ile gelip kapalı kaynak alternatifi çok çok daha iyi olan hangi uygulama var ki?
Paket derlemekten bahsetmişsin, Allah aşkına söylesene Gentoo dışında hangi dağıtım sana paket kurmak için onu derletiyor? Neredeyse bütün dağıtımlar derlenmiş paketi veriyor sana.
Hangi kurduğun GUI uygulaması karşına CLI olarak çıktı? WinRAR filan mı?
5- Destek demişsin, dediğin birbirinin aynısı o 7 dağıtımın Ubuntu sayesinde kocaman forumları ve wikileri var. Hangi insan Ubuntu ile yaşadığı bir problem karşısında destek alamamış? Bu forumda bile en basit soruya destek verenler varken? Bir de eğer GNU felsefesine sımsıkı sarılı değilsen YouTube kullanmanı engelleyen bir şey yok.
6- Windows ile dalga geçmeleri demişsin, kabul ediyorum aşırı aptallar var fakat Windows, OOBE ekranıyla bile saçmalamaya başlıyor ve stok olarak insanı sinir edecek onlarca şeye sahip. Belli bir düzeye kadar isimle dalga geçilmesini zararlı görmüyorum.
Aha bu da benim senin yazına karşı eleştirimdi. İyi forumlar
Yürümeye yeni başlamış bir bebeği koşamadığı için idam etmek.
Aslında şöyle desek daha doğru olur sanki,
Zaten koşabilen bir bebeğe koşacak yer vermemek ve koşamıyor diye idam etmek.