Linux’u nasıl kaldırılır?

Görkem Çakır

Hectopat
Uzun zaman oldu yaklaşık 2 ay gibi bir bilgisayar almıştım fakat memlekette olduğum için 2 ay kullanamadım.(Acer Nitro 5 GTX 1650 Ryzen 5 3550H 8 GB RAM )
Fakat aldığımda FreeDOS gelmesini bekliyordum Linux geldi satıcı ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum FreeDOS olsa idi Rufus ile atığım Windows 10 ISO dosyasını kuracaktım fakat Linux.
Asıl sorum Linux nasıl komple kaldırırım ve FreeDOS haline getiririm Win 10 atmak için bu konularda biraz bilgim var ama yanlış bir şey yazdıysam yaşıma görün 16 yaşındayım bana göre sade dilden anlatın lütfen şimdiden teşekkürler.

Temiz kurulum yapman gerekiyor. Windows'u normal kurarmış gibi devam et, disk bölümüne geldiğinde her şeyi sil ve devam et. Ekstra bir şey yapmana gerek yok.

Windows kurulum ekranında, Linux'un kurulu olduğu diski biçimlendirip Windows kur.
Disk biçimlendirmeyi tam bilmiyorum eğer şansınız varsa anlatabilirmisiniz veya video atabilirmisiniz
Temiz kurulum yapman gerekiyor. Windows'u normal kurarmış gibi devam et, disk bölümüne geldiğinde her şeyi sil ve devam et. Ekstra bir şey yapmana gerek yok.

Disk bölümü derken SSD'den bahsediyoruz değil mi SSD tek bir SSD var bende herhangi sıkıntı olmaz işallah.
Boot yapılırken BIOS ekranına erişin. BIOS içinde "Boot" sekmesinden oluşturduğunuz belleği seçin. Kurulum ekranında disk bölümlerini silip tekrar oluşturursanız Linux silinmiş olacak. Temiz bir Windows 10 kurulumu yapabilirsiniz.

Bana biraz disk silme ve tekrar oluşturmadan bahseder misiniz tam olarak bilmiyorumda.

Bana biraz disk silme ve tekrar oluşturmadan bahseder misiniz tam olarak bilmiyorum da.
İnternetten örnek bir resim buldum.
sshot-16.png
Öncelikle bu bölümde karşınıza kaç bölüm çıkacak önemli değil. Eğer bilgisayarda korunmasını istediğiniz bir dosya yok ise teker teker tüm bölümleri seçip "Sil" tuşuna basmanız gerekiyor. sshot-16.png
Karşınıza böyle bir ayrılmamış alan çıkacak. Üzerine tıklayıp alt kısımdan "Yeni" bölümünü seçeceksiniz ve ayırmak istediğiniz boyutu girerek onaylayacaksınız. Karşınıza 3-4 bölüm oluşabilir. Burada yan kısımda bulunan "Tür" bölümünde "Birincil" yazanı seçerek ileri diyeceksiniz ve kurulum başlayacak. Yazı ile bu kadar anlatabildim.
Bu video size yardımcı olacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 806177
Öncelikle bu bölümde karşınıza kaç bölüm çıkacak önemli değil. Eğer bilgisayarda korunmasını istediğiniz bir dosya yok ise teker teker tüm bölümleri seçip "sil" tuşuna basmanız gerekiyor.Eki Görüntüle 806184
Karşınıza böyle bir ayrılmamış alan çıkacak. Üzerine tıklayıp alt kısımdan "yeni" bölümünü seçeceksiniz ve ayırmak istediğiniz boyutu girerek onaylayacaksınız. Karşınıza 3-4 bölüm oluşabilir. Burada yan kısımda bulunan "tür" bölümünde "birincil" yazanı seçerek ileri diyeceksiniz ve kurulum başlayacak. Yazı ile bu kadar anlatabildim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sağ olun açıklayıcı bir anlatımdı,yaptım oldu anlattığınız gibi tekrardan teşekkürler.
Eki Görüntüle 806177
Öncelikle bu bölümde karşınıza kaç bölüm çıkacak önemli değil. Eğer bilgisayarda korunmasını istediğiniz bir dosya yok ise teker teker tüm bölümleri seçip "sil" tuşuna basmanız gerekiyor.Eki Görüntüle 806184
Karşınıza böyle bir ayrılmamış alan çıkacak. Üzerine tıklayıp alt kısımdan "yeni" bölümünü seçeceksiniz ve ayırmak istediğiniz boyutu girerek onaylayacaksınız. Karşınıza 3-4 bölüm oluşabilir. Burada yan kısımda bulunan "tür" bölümünde "birincil" yazanı seçerek ileri diyeceksiniz ve kurulum başlayacak. Yazı ile bu kadar anlatabildim.

Windows için minimum ne kadarlık bölüm ayırsam uygun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı