Linux'un açık kaynak olması neye yarar?

Makaleler
5
''Linux'un artılarından biri açık kaynak olması.'' diye demiştim ve birisi bu konuda şu yorumu yaptı:

3.png

Bu fikre katılıyor musunuz?

''Linux'un artılarından biri açık kaynak olması.'' diye demiştim ve birisi bu konuda şu yorumu yaptı:

Eki Görüntüle 1575506

Bu fikre katılıyor musunuz?
Bir Linux kullanicisiyim ve kismen evet diyorum.
Yazilima olan guveni arttirmasi ve bilgi ozgurlugune dair gorusleri olan insanlar icin de bir arti ama onun disinda fazla bir artisi yok bence.
A soyle bir artisi var, iateyen istedigi gibi modifiye edebildigi icin o modifiye seyler de paylasilirsa siz de erisebiliyorsunuz ve burada dolayli yoldan da olsa acik kaynak size yardimci oluyor.

Hata düzeltme kısmı doğru fakat çoğu yerine katılmıyorum.

Açık kaynak bir program bir başkası tarafından değiştirilip, belki de daha iyi bir hâle getirilip yeniden yayınlanabilir @222744'ın dediği gibi.

VIM ve Neovim muhabbeti.

Şu anlık bunu bulabildim.
Bildiğim kadarıyla VIM'e getirilmesi istenen özellikler Geliştirici tarafından getirilmediği için Neovim forku ortaya çıktı.
Varsayılan hâli ile güzel syntax renklendirmeleri mevcut.

Bu tarz güzel gelişmelere de kapı açıyor açık kaynak.

Çoğuna katılmıyorum. Açık kaynakli bir sistem aynı zamanda kullanıcının sisteme tam erişmesi, istediği değişikliği yapması anlamina gelir. Sistemde ne olduğunu ne olmadığını bilmesi anlamına gelir. Bu son kullanıcı için de önemli bir şey.

Kapali kaynak:

360_F_152494208_v7HQafIFX6gcNfagwNmtSCsH42Rm9sGv.jpg

Acik kaynak:

depositphotos_23120432-stock-photo-fast-rabbit.jpg

Kapali kaynak:

AI_Face-Recognition_Top-Banner.jpg

Acik kaynak:

man-walking-dog.jpg

Kapali kaynak:

newegg-win10-oem-prices.png

Acik kaynak:

Linux-Download-Free-Operating-System.jpg

Bana gore Adobe programlariyla isi olmayan ve tek yaptigi oyun oynamak olmayan birisi buna ragmen kapali kaynak kullaniyorsa beynine para verip çip de taktirir.

Bu arada fotograftaki kisiye ithafen; Sanirim kaynak koduna erisimin ne kadar buyuk bir olay oldugunu daha bilmiyor. Kaynak kodu derlemeyi bilmedigi icin insanlara yanlis bilgi vermis :)
Ek olarak:

Son düzenleme:
Katılmıyorum.
Windows, kapalı kaynak kodludur ve tek elden yayınlanmaktadır. Bu nedenle son kullanıcı sadece bir arayüze alışmalıdır, herkes bu arayüzü kullanmak zorundadır. Farklılık sadece şirketin düşüncesine bağlıdır.
GNU+Linux ise bir sürü dağıtıma sahip bir işletim sistemidir. Tek bir elden yayınlanmadığı için istediğinizi seçip kullanmakta özgür davranırsınız.

Açık kaynak kodlu yazılım doğrudan son kullanıcıyı da etkilemektedir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı