Lion pile sarjda bakmak zararlı mı?

Bataryayı sökerek sarjda tutman en mantıklısı fakat geçenlerde forum sayesinde öğrendim. Yeni nesil laptoplarda koruma varmış. Laptop sarjdayken bile bataryayı tamamen sarj etmiyor. Size tavsiyem bataryayı söküp oynamanız.

Bu bataryayı çıkararak prizde kullanma olayının aslı nedir? Piller zaten tam dolduğunda cihaz prize geçiyor pile giden akımı da kesiyor. Bunun detaylarını BatteryBar programıyla gözlemleyebilirsiniz. Bu durumda pili çıkarmış ya da çıkarmamış olmanın bir farkı yok. Pillerin ömrü tam dolma-boşalma sayısıyla alakalı diye biliyorum. Yani pil %100 iken prize takılı kullanmanın pil ömrüne etkisinin açıklaması nedir?

Laptopların en büyük sorunlarından birisi pil ve pil ömrü olabiliyor. Arkadaşım da kullanıyor ve kendisi bataryayı çıkarıp direk kabloyu kullanıyor dışarı çıkmadığı zamanlarda, bu işe yarayabilir.

Lion pilli laptopta sarja takarak oyun oynarsak bir sey olmaz degil mi? (Oyuncu laptopu)
Oyuncu laptop dediğinize göre yeni nesil batarya kullanıyor. Yani şarjınızı %95 ve üstündeyken fişte olsa bile doldurmuyordur. 2. Si ise pil çıksa bile siz bunu çıkarıp bir köşeye koysanız bunun ömrü yine bitecek. Ben 2 yıl boyunca fişte oynadım. Ve satmadan önce yaptığım batarya sağlık testinde pilin sadece %3 ü aşınmıştı. Size tavsiyem eğer dediğim gibi %95 ve üstündeyken "prize takılı dolmuyor" diyorsa pilinizi %100 seviyesine getirip fişte kullanmanız. Ayda bir ise fişten çıkarıp bataryayı %20-30 seviyesine kadar boşaltıp bilgisayar "kapalıyken" pili tekrar doldurup fişte kullanmanız. Bu şekilde bataryanızın ömründen çalmazsınız.

Oyuncu laptop dediğinize göre yeni nesil batarya kullanıyor. Yani şarjınızı %95 ve üstündeyken fişte olsa bile doldurmuyordur. 2. Si ise pil çıksa bile siz bunu çıkarıp bir köşeye koysanız bunun ömrü yine bitecek. Ben 2 yıl boyunca fişte oynadım. Ve satmadan önce yaptığım batarya sağlık testinde pilin sadece %3 ü aşınmıştı. Size tavsiyem eğer dediğim gibi %95 ve üstündeyken "prize takılı dolmuyor" diyorsa pilinizi %100 seviyesine getirip fişte kullanmanız. Ayda bir ise fişten çıkarıp bataryayı %20-30 seviyesine kadar boşaltıp bilgisayar "kapalıyken" pili tekrar doldurup fişte kullanmanız. Bu şekilde bataryanızın ömründen çalmazsınız.
Mesela sarj %20 ve laptopu sarja taktim ve oyun oynamaya basladim o sekilde sikinti olur mu yoksa sarjin %100 olmasini bekliyim ve %100 olunca mi sarjda kullaniyim onu merak ediyorum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı