Lipton şeftalili soğuk çayın zararları var mıdır?

Zeuszeus2023

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2019
Mesajlar
1.590
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Belki Yazılımcı
Lipton şeftalili soğuk çayı bayağı tüketen biriyim. Zararı var mı diye merak ediyorum. Ama bilimsel içerik bulma konusunda kötüyüm.

Ayrıca alternatif olarak ne içilebilir?

Sanırım hafif tatlı ve bol sulu şeylere gündelik olarak ihtiyacım var. Çünkü eskiden de başka şeyler içiyordum. Meyve suyu veya kola gibi ama bu soğuk çay daha iyi gibi hissediyorum.
Birde genelde sudan ibaret olduğunu düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En basitinden Fruktoz var. Zararlarını şu an uzun uzun anlatamayacağım. Şeker ile ilgili bilgi öğrenebileceğiniz izlemesi zevkli "That Sugar Film" belgeseline bakabilirsiniz.
 
Az önce etiket bilgilerini inceledim. Lipton şeftali için konuşacak olursak 100 G'da 4.5G şeker içeriyor. Eğer diyorsanız ki ben başka şeylerden şeker almıyorum buradan alıyorum o zaman 0.5 litreye kadar tüketimin fazla bir zarara yol açacağını düşünmüyorum. Ama halihazırda hazır gıdalar tüketiyor ve diğer gıdalardan da şeker alıyorsanız 0.25 - 0.3 litreyi geçmemenizi önerebilirim.
Diğer içerikler de marketlerdeki herhangi bir üründen daha masum görünüyor.
 
Elma da yeme o zaman. Onda da fruktoz var.
Fruktozun fazlası zararlı. Meyve yemenin de fazlası zararlı zaten. Meyveyi de kararında tüketmeniz gerekiyor. Elmayı tüketip, liptonu tüketmememiz gerekmesinin sebebi elmanın içerdiği onca faydalı besin içeriği. Mesela elmanın suyunu sıkıp içerseniz diğer tüm faydalı bileşenleri çıkarmış olacağınız için liptondan farkı kalmaz. Liptondaki tek sorun fruktoz da değil de neyse.
 
Kafein ve tatlandırıcı bağımlılığı, her gün içiyorsan stres yaratır düzensiz kiloya sebep olur gizli şekerin varsa eğer çok ciddi sonuçları olabilir. Kendim kola bağımlısıydım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı