Lisans alınmadığı halde Windows orijinal görünüyor

Musty16

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Nisan ayının sonlarında format attım ve ondan sonra ne sağ altta 'Windows'u etkinleştirin ' yazısı gördüm ne de bazı özellikler kısıtlandı. Oysaki ben ne key girdim ne KMS ile alakam oldu. ISO'yu da orijinal Microsoft sitesinden indirdim.
Fakat ayarlarda etkinleştirme kısmında hesabımla alakalı şeyler diyor fakat dediğim gibi herhangi bir şekilde ücret ödeyip lisans almadım.

20230804_185955.jpg

PC'yi ilk aldığımda ilk Windows'um KMS ile etkinleştirilmişti (arkadaşım kurmuştu o Windows'u) ve bazı yerlerde KMS'nin anakarta gömüldüğünü okudum. Acaba o yüzden mi diye düşündüm.
Bugün sosyalde bir konuda CMD'den KMS'nin aktif olup olmadığını öğrenmemizi sağlayan bir bilgi gördüm. Denedim ve bu geldi ve bir şey anlamadım.

20230804_185754.jpg

Tabii üzümü ye bağını sorma demişler o ayrı konu fakat ben yine de bir merak ettim.
Sorularıma gelecek olursak bu dediklerim neden kaynaklıdır? KMS hala aktif midir? Değil ise nasıl hala ben satın almışım gibi kullanıyorum? Bilgili kişilerin yorumunu bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'yi ilk aldığımda ilk Windows'um KMS ile etkinleştirilmişti (arkadaşım kurmuştu o Windows'u) ve bazı yerlerde KMS'nin anakarta gömüldüğünü okudum. Acaba o yüzden mi diye düşündüm.

Anakarta gömülen şey KMS değil lisans kodu. Anlaşılan birşekilde anakartınıza geçerli bir lisans kodu girilmiş ve etkinleştirilmiş. Anakartınız değişmediği sürece gelecekte de kendiliğinden etkinleşecektir.

Arkadaşınız sağlam crack kurmuş ve Retail key olarak etkinleşmiş :D ben de eski bilgisayarıma bir crack aracı ile kurmuştum ve format atınca, hesap değişince vs. gitmiyordu. Format attıktan sonra gitmiyorsa sorun yaşamazsınız kullanabilirsiniz.

Daha önce dijital lisans programı ile etkinleştirme yaptıysanız programın kullandığı lisans Microsoft hesabınız ile bağlanmış galiba aynı durum bende de var zararı olacağını sanmıyorum keyfinize bakın. :D

Arkadaşınız sağlam crack kurmuş ve Retail key olarak etkinleşmiş :D ben de eski bilgisayarıma bir crack aracı ile kurmuştum ve format atınca, hesap değişince vs. gitmiyordu. Format attıktan sonra gitmiyorsa sorun yaşamazsınız kullanabilirsiniz.
Bu durum geçmişte bende de oldu. Crack ile W7 kurdum. (KMS değil). Daha sonra W10 kurduğumda kendiliğinden etkinleşti.

Anakarta gömülen şey KMS değil lisans kodu. Anlaşılan bir şekilde anakartınıza geçerli bir lisans kodu girilmiş ve etkinleştirilmiş. Anakartınız değişmediği sürece gelecekte de kendiliğinden etkinleşecektir.

Eskiden bazı crack programları vardı 5 dakika sürüyordu key bulması ama bulunca direk etkinleştiriyordu ve format atınca key gitmiyordu ben eski bilgisayarımı 4 sene o şekilde kullandım.

Sonradan başka bir arkadaşım için o videodaki crack programını aradığımda videonun kaldırıldığını görmüştüm.

Peki bu crackten zararlı birşey yer mi sistemim?

KMSpico'nun yeni gucu. Artik anakarta key gomuyor, bedava oluyor omur boyu lisans oluyor.
Peki bi zarar görürmüyüm bu KMS den

Peki bu crackten zararlı bir şey yer mi sistemim?

Peki bir zarar görür müyüm bu KMS'den.

Eğer crack yapıldıktan sonra format attıysanız bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı