Lisans mezunu biri askerliği nasıl uzatabilir?

umutacr

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba. Lisans mezunuyum, mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkı veriliyor ve bu sene son, Temmuz ayında bitiyor tecilim. AÖF'e kayıt olursam askerliğim uzar mı? Bunun dışında, lisans veya önlisansa kayıt olursam uzar mı? Benim en azından 2026 yazına kadar askerliği uzatmam gerekiyor. Nasıl bir yol izleyebilirim?

Yüksek lisansa başvuracaksınız, başka yolu yok. Eğitim düzeyinizin bir üst kademesinde eğitim görürseniz, belli bir yaşa kadar askerlik uzatabiliyorsunuz.

Yüksek lisansa başvuracaksınız, başka yolu yok. Eğitim düzeyinizin bir üst kademesinde eğitim görürseniz, belli bir yaşa kadar askerlik uzatabiliyorsunuz.

Yüksek lisans için ALES şart mı? Tezsiz yüksek lisans da var sanırım. Bu yüksek lisansa nasıl başvuruluyor, okula mı gidiliyor hocam bununla ilgili detayları nasıl öğrenirim ben.

Merhaba,

Lisans üzeri bir eğitim görmeniz gerekiyor. Yurt dışındaki ucuz ve kaydolması kolay bir üniversitenin yüksek lisans bölümüne başvurabilirsiniz. Çeşitli, garip garip sınavlara girmeniz gerekmez. ALES ve YKS gibi saçmalıklar ve kalitesiz üniversiteler sadece Türkiye’de var zaten.

@umutacr yükseklisans yapman gerekiyor. Tezli ve tezsizi kaba taslak burada bahsettim ancak hangi üniversitelerin başvuraları hala açıktır bilmiyorum. Tecilinizin bu sene son olduğu ve Temmuz ayında biteceğinden bahsetmişsiniz. Teciliniz bu senin Temmuzunda mı bitti yoksa 2025 yılının Temmuzunda mı bitecek tam anlayamadım. Eğer bu sene bittiyse işiniz biraz zor. Hemen hangi üniversitelerde hala tezsiz açık tespit etmeniz lazım.

@umutacr, tezsiz yüksek lisans için bir fikrim yok da tezli yüksek lisansta ALES şart. Üniversitelerin yüksek lisans ve doktora şartları oluyor. Yüksek lisans şartlarına bakabilirsiniz. Hatta tezli yüksek lisansta ALES'in, birçok üniversitede %50 gibi bir etkisi oluyor.

@umutacr yükseklisans yapman gerekiyor. Tezli ve tezsizi kaba taslak burada bahsettim ancak hangi üniversitelerin başvuraları hala açıktır bilmiyorum. Tecilinizin bu sene son olduğu ve temmuz ayında biteceğinden bahsetmişsiniz. Teciliniz bu senin Temmuz'unda mı bitti yoksa 2025 yılının Temmuz'unda mı bitecek tam anlayamadım. Eğer bu sene bittiyse işiniz biraz zor. Hemen hangi üniversitelerde hala tezsiz açık tespit etmeniz lazım.

2025 yılının temmuz ayında bitecek tecilim.

Merhaba,

Lisans üzeri bir eğitim görmeniz gerekiyor. Yurt dışındaki ucuz ve kaydolması kolay bir üniversitenin yüksek lisans bölümüne başvurabilirsiniz. Çeşitli, garip garip sınavlara girmeniz gerekmez. ALES ve YKS gibi saçmalıklar ve kalitesiz üniversiteler sadece Türkiye’de var zaten.
Nasıl olacak o iş? Yurtdışında kaydolması kolay ve ucuz bir üniversite var mı bildiğiniz? Yabancı dil ne olacak?

Dil bilginiz yoksa kaydolamazsınız. Fransa’da 200-300 euroya üniversiteler oluyor fakat kaydolup gitmeyince sıkıntı yaratabilir.

Alternatif olarak buna da bakabilirsiniz:

Ücreti oldukça yüksek geldi fakat tezsiz seçenekler var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı