Lise 1 hangi derslere ağırlık vermeliyim?

Net fizik. Kimyaya çalışmana değmez MF okumak istiyorsan zaten asıl olay 11 ve 12. sınıfta başlıyor. 9-10 kimyası da 11-12 için pek yardımcı değil. En fazla periyodik cetvel kuralları falan onlar da basit zaten çalışmasan bile yaparsın. Ama fizik çok sıkıntılı bir ders. 9. sınıfta çok iyiydim. 10. sınıfta bir saldım 11 ve 12. sınıfta da yapamadım. Hep zayıf geldi. Matematik kolaydır fonksiyon var mı bilmiyorum benim dönemimde vardı da sadece o zor konu. Biyoloji de zor bir ders.

Özetle Fizik ve Biyoloji. TM okuyacaksan Edebiyat ve Dil Anlatım.

Net fizik. Kimyaya çalışmana değmez MF okumak istiyorsan zaten asıl olay 11 ve 12. sınıfta başlıyor. 9-10 kimyası da 11-12 için pek yardımcı değil. En fazla periyodik cetvel kuralları falan onlar da basit zaten çalışmasan bile yaparsın. Ama fizik çok sıkıntılı bir ders. 9. sınıfta çok iyiydim. 10. sınıfta bir saldım 11 ve 12. sınıfta da yapamadım. Hep zayıf geldi. Matematik kolaydır fonksiyon var mı bilmiyorum benim dönemimde vardı da sadece o zor konu. Biyoloji de zor bir ders.

Özetle Fizik ve Biyoloji. TM okuyacaksan Edebiyat ve Dil Anlatım.
Dil bölümü okumak istiyorum.

Dil bölümü okumak istiyorum.
O zaman hiçbirine ağırlık vermene gerek yok. İngilizce haftada 17 saat görüyorsun yaklaşık olarak 11.sınıftan itibaren. İngilizce kas bol bol. Almanca da kas. TYT kitapları alabilirsin.

Sayısala ağırlık vermen iyi olur. Ben bu sene dil okuyacağım, 11. sınıfa geçtim. 9. sınıfta matematikten 13 almıştım. İkincisinde çalışarak 90 aldım. Dil okuyacaksan bir de kelime ezberi yapmaya başlayabilirsin şimdiden. Hocamız bize 400 liralık bir kitap seti aldıracak, yani dil sınıfı ağır diyorlar.

Uzun lafın kısası sayısal yapamıyorsan sayısala ağırlık ver.
O zaman hiçbirine ağırlık vermene gerek yok. İngilizce haftada 17 saat görüyorsun yaklaşık olarak 11.sınıftan itibaren. İngilizce kas bol bol. Almanca da kas.

Hocam TYT için matematik kasması da lazım değil mi biraz?

Sayısala ağırlık vermen iyi olur. Ben bu sene dil okuyacağım, 11. sınıfa geçtim. 9. sınıfta matematikten 13 almıştım. İkincisinde çalışarak 90 aldım. Dil okuyacaksan bir de kelime ezberi yapmaya başlayabilirsin şimdiden. Hocamız bize 400 liralık bir kitap seti aldıracak, yani dil sınıfı ağır diyorlar.

Uzun lafın kısası sayısal yapamıyorsan sayısala ağırlık ver.

Hocam TYT için matematik kasması da lazım değil mi biraz?
Bizim okulumuzda (Mevlana Anadolu Lisesi) 17 saat İngilizce, 4 saat İngiliz Edebiyatı dersi vardı. Diğer okulları bilmiyorum ancak bizim okuldakiler İngilizce'den kusuyordu. :D

İngilizce'de fazlasıyla iyiyim ek olarak çalışmak sıkıntı olmuyor soruları çok çabuk çözebiliyorum zaten ve kelime ezberi yapıyorum
Bir de Dil okuyacaksan üniversite bölümlerine bak. Belki hiç umduğun gibi bölümler yoktur hoşuna gitmez. Mutsuz olma sonradan.

Nasıl yani, Sayısal okursam farklı üniversitelere, dil okursam farklı mı gidiyorum ya da başka bölümler?
O anlamda demedim. Örneğin İngilizce Öğretmenliği, Amerikan Dili Edebiyatı gibi bölümleri incele.
YÖK Atlas veya Sınavla gibi program ve sitelerden bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı