Lise 1'de boyum 1.46

Osman balcı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, lise 1'e gidiyorum ve boyum 1.46. Yaşıtlarıma göre oldukça kısayım.

İlgili bölümdeki doktora gittiğimizde bilek kemiğimden boyumun normal yaşımdan 2 yaş geri uzadığı ve benim okula 1 sene erken yazılmam dolayısıyla şu anda 6.sınıfa giden bireyle aynı boydayım. Çok mu kısayım uzar mıyım? :(, babamın boyu 1.82 annem 1.57.

Son düzenleyen: Moderatör:

İlgili bölümdeki doktora gittiğimizde bilek kemiğimden boyumun normal yaşımdan 2 yaş geri uzadığı ve benim okula 1 sene erken yazılmam dolayısıyla şu anda 6.sınıfa giden bireyle aynı boydayım. Çok mu kısayım uzar mıyım? :(, babamın boyu 1.82 annem 1.57.
şu yaşında zaten en falza 20 cm uzayabılırsın yanı pek sanmıyorum uzayacağını doktora gıtmen lazım

Üzüldüm bende senin yaşlarındayım boyum 159 umarım uzarız.

Hocam aynı yaştayız.Boyum 168 şöyle söyleyim.Boyunun uzamasına genetiğin müsait geç uzaman sorun değil.Eğer elinde sonunda ideal boyuna oluşmana engel bir durum yoksa sıkıntı yok.Senin babanın uzun olması nedeni ile sen kesinlikle 1.70 i geçer 1.80 i zorlarsın.Eğer uzamana mani olacak bir hastalık yoksa.Boy genetiktir.Belki 1 yılda 10 cm atarsın ama bir şekilde ortalama genetiğinin izin verdiği boya gelirsin kafaya takacak bir durum yok.

Benim bir arkadaşım vardı lise 1 de sınıfın kısa boylu kızlarından bile kısaydı lise 4 de 175-180 arasına gelmişti ama ben ise 13-15 yaşından sonra çok uzamadım kişiye göre değişir. Babanın boyu 182 iken nasıl orada kaldın o da ilginç.

Dostum ben 8. sınıftan liseye geçerken yaz tatilinde 10 cm uzamıştım bu yüzden sırtımda ve diz kapaklarımda çatlaklar var. Kişiden kişiye değişiyor bu olay bazıları süreç içerisinde uzuyor bazıları birden boy atıyor. Hormonal bir problemin yoksa elbet sende genetiğine uygun boya ulaşırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı