Lise 1'de kaç saat çalışılmalıdır?

Ben lise 1 deyken ilk dönem pc falan kaldırmadım günde 3-4 saat cs online oynardım ortalamam 75 falan gelmişti. İkinci dönem gaza geldim kaldırdım. Hiç unutmam ortalamam 69.97ydi :D Tabi ilk dönem ve ikinci dönem notlarını etkileyen bir çok değişken var konuların ilerlemesi, ortama ayak uydurmak olsun. Ama dediğim gibi çok abartmayın bu işleri. Efendi gibi dersi derste dinle çalışmaya alışkın biriysen günlük tekrar yap ki ben değildim. Eğer sende değilsen sınavdan bir hafta önce bakmaya başla konulara yeterli olur. Fen lisesi biraz daha kasar insanı. İmkanın varsa planlı çalışmayı öğren derim ama bilgisayarı kaldıracak kadar mühim bir durum yok emin ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fen lisesine gidiyorsun. Orası normal okul gibi olmayacak orada herkes çok çalışacak sen de onlardan örnek alıp çalışacaksın. Onlar iyice çalışacak sen de gaza gelip çalışacaksın ama fazla abartma sosyal aktivitelere katıl. Kafan hep boş olsun. Ben de bu sene 9. sınıfa geçtim. 483 puanla hatay iskenderun tosçelik fen lisesine gittim. Günde 5 saat etüt var ama hikaye bence çünkü 5 saatlik etütde yatanla eşşek gibi çalışanın alacağı puan bir olmaz.
İş yine bizde bitiyor. Kendine hakim ol yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı kaldırmak, bütün gün aklı bilgisayarda olana bir çözüm getirmeyecektir. Aklın başında ise, bilgisayara ne zaman oturacağın ve ne zaman ders çalışacağın aklında planlanmıştır. Bazı arkadaşların dediği gibi de bu kadar çok zorlamayın kendinizi. Zorladıkça, kafanızda cevap getiremeyeceğiniz soru işaretleri çoğalır ve strese girmeniz muhtemel olacaktır.

Kısaltmak gerekirse, nefsine hakim biriysen ne bilgisayarı kaldırmak, veyahut kendini kitap dolu bir odaya kapatman gerekir. Başarılar herkese. :)

Yalan, yok herkes çalışacak filan yalan inanmayın kimse sizden insanüstü bir performans beklemiyor ama hiç çalışmadan da olmaz ilk olarak bilgisayarı kaldırma yerinde ve bilinç olarak kullan ikinci olarak dersi derste dinle eve gidince tekrar et çok iyi anladıysan anlamayan arkadaşlarına anlat büyük etkisini göreceksin ama bunları yaparken sosyal yaşantını mahvetme sonradan pişman olursun.
Haftasonları konuyla ilgili testler çöz ama çok değil yok 1000 soru filan hikaye bunlar. Birde matematiğe çalışıp diğerlerini aksatma sene sonu pişman olursun hele sözel dersleri son güne bırakırsan yanarsın yine sayısal derslerde ne yapacağını bilirsin ama sözel bitirir adamı beklemediğin darbeyi alırsın.

Net konuşuyorum. İlk 1000e girmek istiyorsan günde 6 saat her gün. (yazları dahil) Edit : Odtü olsun taştan olsun diyorsan azar azar ama düzenli çalışma yeterli.

Yav kardeşim amma abartıyorsunuz bu olayları. Yok lise 2ye geçtim nasıl çalışayım yok lise1deyim nasıl çalışayım. Bilgisayarı falan kaldırma. Fen lisesine gittiysen ya çok çalışkan derskolik birisin ya gerçekten zekisin yada salladın tuttu. Ben 3. şıkkı yoksayıyorum. Eğer derskolik çalışkan bir tipsen şimdiye kadar ne yapıyorsan onu yapmaya devam et. Ama sadece zekiysen bu sefer biraz daha dersleri dikkatli dinlemeye bak normalden biraz daha fazla çalış. Zaten ilk sınavlardan sonra çalışman yeterli mi değil mi anlarsın. Çok kasmayın lise zamanları bir daha gelmez tadını çıkartmaya bakın ama böyle dedik diye de iyice boka da sarmayın :D

Dipnot : Anadolu lisesi mezunuyum.

Endipnot : Sırf twitterde bu soruları gördüğüm için üye oldum :D Kendinize gelin kasmayın bu kadar :D
Hocam ile göre değişiyor her fen lisesi yüksek puanlı değil büyük illerdeki anadolu liseleri bazı fen liselerinden çok daha yüksek puanla alıyorlar

Alanya Fen Lisesinde okuyorum. 10. sınıfa geçtim. 9. sınıfta çok da zorlanmadım. Yıl sonu notum 90.31 di. İki saatlik çok iyi bir çalışma ile "her gün olacak şekilde" çok iyi sonuçlar elde edersin.

Sana kalmış bir şey bazı insan 10 saat çalışır olay biter. Bazı insan 1 saat çalışır olay biter. Düzenli doğru ders çalışmayı biliyorsan sorun olmaz.

Liseyi Harvard olarak görmeyin. Dersi derste anladıysan sınavdan önceki gün 1 saat deftere bak bir de sınavdan önce okulda yarım saat bak yeter. Tabi bu söylediklerim benim gibi geçer not yeter diyecek kişiler için :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı