Lise 1'de Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Gnk1622

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben lise 1'e başlayacağım inşallah. Ama 8. sınıfta pek bir basarı sağladığım söylenemez. Son dönem 86 düşürdüm zar zor takdir aldım. Ama bu sefer öyle sıkıntılar çekmek istemiyorum. Yani nasıl bir yol izlemeliyim nasıl çalışmalıyım ? Ayrıca 8. sınıfta nerdeyse hiç çalışmadım sadece sınavlardan bir gün önce :D Ama eğer bana iyi bir yöntem sunabilirseniz çok minnettar kalırım. Saygılar.

Kardeşim şimdi iş sende bitiyor. Eğer dersleri boşlar arkadaş çevresine uyarsan lise hayatın zindan olur. Ygs konularına giriş yapılmış oluyorsun 9.sınıfa kendini iyi bir şekilde ygs lys moduna gir. Günlük 3 -4 saat ders çalış. Kitap oku. Bir de iyi yayınlar, zor kitapları çöz. Yayın olarak karakök matamatikte fizikte palme kimya ve biyoloji palme veya fem kulan ve ünüversite sınavında çıkmış paragraf sorularını günde 10 tane çöz unuverste sınavında paragraf soruları fark atmanı sağlar kardeşim. Şimdiden sıkı tutarsan ünüverste sınavında sıkıntı çıkmaz. Allahın izniyle istediğin bolümü kazanırsın. Hedeflerini yuksek tut. Öğerenim hayatında başarılar dilerim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
kardeşim şimdi iş sende bitiyo eyer dersleri boşlar arkadaş çevresine uyarsan lise hayatın zindan olur ygs konularına giriş yapılmış oluyorsun 9.sınıfa kendini iyi bir şekilde ygs lys moduna gir günlük 3 -4 saat ders çalış kitap oku birde iyi yayınlar zor kitapları çöz yayın olarak karakök matamatikte fizik te palme kimya ve biyoloji palme veya fem kulan ve ünüversite sınavında çıkmış paragraf sorularını günde 10 tane çöz unuverste sınavında paragraf soruları fark atmanı sağlar kardeşim şimdiden sıkı tutarsan ünüverste sınavında sıkıntı çıkmaz allahın izniyle istediğin bolümü kazanırsın hedeflerini yuksek tut öerenim hayatında başarılar dilerim:)
En açıklayıcı ve en çok işime yarayan yorum,yorum gibi yorum teşekkürler beğenini verdim :)

Ders çalış başka hiçbir tavsiye yok yoksa hayatının içine edebilirsin. Özellikle sayısal ve fen bilimlerine önem ver.
Zaten bilgisayar müh. istediğimden sayısal ve fen kesin çalışacağım beğenini verdim :)

Okul yolunu bırakıp başka yerlere gitmek için ideal zaman.
Ne demek istediniz anlamadım ?

Kesinlikle dersleri boşlama. Bu seneyi ne kadar iyi geçirirsen sınav senesi kafan o kadar rahat olur. Lise temelini iyi at, düzenli çalış. Bu sene diğerlerine göre çok daha kolay, 8. sınıf ortalaman da iyiymiş. Düzenli çalışmayla çok rahat atlatırsın.

Bence lise gelecekte kendini sürekli geliştireceğin mesleği seçme sürecini kapsadığından dolayı çok önemli. Çalışmaya başlamadan önce eğer bir hedefin olursa - bu hedef bir meslek olursa daha iyi olur- bu seni çalışmaya teşvik eder. İleride hangi mesleği yapmak istediğine bağlı olarak derslerini ona göre çalışırsın. Yani mühendis olmak istiyorsan fen bilimlerine biraz daha ilgi gösterirsin, bu da seni daha fazla öğrenmeye doğru iter, meraklandırır. Aynı şekilde hukukçu olmak istersen veya dil bilimci olmak istersen ona göre edebiyat-dil ve anlatım derslerine ilgin artar.

Bu arada ilgin artar derken fazla çalışırsın demek istemedim. Merakın artar o konuya doğru. Bu da seni daha fazla çalıştırabilir tabi. Sonuçta insanlar merak ederler ve öğrenmek isterler. Sana az veya çok katkısı olur. Ama benim insanlar mesleklerini lisede seçerler demem biraz yanlış olabilir. Üniversitede bile insanlar farklı mesleklere yönelebiliyorlar. Hukuk okuyup, astronomiye ilgi duyanlar var bunlar uzay hukuku okuyorlar filan. Bunun gibi birçok örnek var. Her neyse liseyi seçtiğin mesleğin temel eğitimi, üniversiteyi de ana eğitimi gibi düşünebilirsin. Temelin ne kadar sağlam olursa o meslekte başarı oranın da artar.

Başlangıç için 2 saat iyi, 2 saatin altına düşürmemeye çalış. Okulda işlediğin konuların tekrarını yapsan yeter. Anlamadığın bir konu varsa süreyi arttırıp o konuya fazladan çalışmalısın. Konuları anlamadan geçmemeye özen göster. Geride konu kalırsa 10 ve 11'de sıkıntı çekebilirsin. Günlük konuların yanında düzenli olarak paragraf soruları çözmen ve kitap okuman da yararına olur. Sadece sözel derslerde değil, okuduğunu anlama yönünden tüm derslerde işine yarar.

Ders işini rayına oturttuktan sonra bilgisayar konusunda kendini geliştirmeye başlayabilirsin. Gelişmiş ülkelerde öğrenciler bu yaşlarda hedeflerine göre eğitilirler, fakat bizim ülkemizde böyle bir durum yok. Bu yüzden kendi başına bir şeyler yapmaya başlasan iyi olur.
Evet hocam,hatta okuma işini paragraf sorusu çözmenin yanında kalın bir kitapta okumak istiyorum. Ve evet lise 1 rayına otursun yaz tatilinde programlama c+ mı c++ mı tam bilmiyorum onlara başlayacağım zaten eniştemin yardımını da alırım söylemiştim kendisi bilgisayar müh. kısa zamanda yoluna sokarım gibi sağolun.

İlk gün ''abi 9-c nerde ?'' diyerek mükemmel bir başlangıç yapabilirsin kardeşim.
Ahaha kesinlikle tavsiyenize uyacağım hocam :D

Ben lise 1 de ödevlerimi yaptıktan sonra pc de oyun oynardım. Sadece sınav haftaları açmazdım ve teşekkür aldım. Şuan lise 2'ye geçtim. Ama sen bence diğer arkadaşların dediğini yap. Benden sana tavsiyeler. Dersler de aktif olmaya çalış. Uslu, dürüst ve sakin öğrenci olmaya çalış. Kendi kafa dengine göre arkadaş bulmaya çalış. Özellikle dersler de aktif olmaya çalış. Hocalar ona göre performans notu veriyorlar.
Ben hiç oyun oynamayacağım zira internet yok telefon internetimi kullanarak ara sıra facebook'a falan takılıyorum bilgisayar sistemim pek iyi değil. Genelde kitap okuyarak ders tekrarı ve soru çözümleriyle günümü geçireceğim. Ve ayrıca zaten sınıfın affedersiniz sapığı ahlaksızı yaramazı ders kaynatanı falan değilim sadece biraz pasiftim ama bunun sebebi hiç çalışmayıp birşey bilmememdi. Şimdiki amacım her türlü aktif olmaya çalışmak. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

Kesinlikle dersleri boşlama. Bu seneyi ne kadar iyi geçirirsen sınav senesi kafan o kadar rahat olur. Lise temelini iyi at, düzenli çalış. Bu sene diğerlerine göre çok daha kolay, 8. sınıf ortalaman da iyiymiş. Düzenli çalışmayla çok rahat atlatırsın.
Sizce günde mesela kac saatlik çalışma idealdir genelleme yapacak olursak ? Ben çalışmaya pek alışık olmadığımdan 2 saatle başlarım daha sonra 3 saat sonra 4 saat ve hep 4 saat çalışsam günde 4 saatimi ya tek bir derse veririm ya da 2 ders yaparım ben böyle bir sistem hazırladım kendime. Sizce nasıl ?

Bence lise gelecekte kendini sürekli geliştireceğin mesleği seçme sürecini kapsadığından dolayı çok önemli. Çalışmaya başlamadan önce eğer bir hedefin olursa - bu hedef bir meslek olursa daha iyi olur- bu seni çalışmaya teşvik eder. İleride hangi mesleği yapmak istediğine bağlı olarak derslerini ona göre çalışırsın. Yani mühendis olmak istiyorsan fen bilimlerine biraz daha ilgi gösterirsin, bu da seni daha fazla öğrenmeye doğru iter, meraklandırır. Aynı şekilde hukukçu olmak istersen veya dil bilimci olmak istersen ona göre edebiyat-dil ve anlatım derslerine ilgin artar.

Bu arada ilgin artar derken fazla çalışırsın demek istemedim. Merakın artar o konuya doğru. Bu da seni daha fazla çalıştırabilir tabi. Sonuçta insanlar merak ederler ve öğrenmek isterler. Sana az veya çok katkısı olur. Ama benim insanlar mesleklerini lisede seçerler demem biraz yanlış olabilir. Üniversitede bile insanlar farklı mesleklere yönelebiliyorlar. Hukuk okuyup, astronomiye ilgi duyanlar var bunlar uzay hukuku okuyorlar filan. Bunun gibi birçok örnek var. Her neyse liseyi seçtiğin mesleğin temel eğitimi, üniversiteyi de ana eğitimi gibi düşünebilirsin. Temelin ne kadar sağlam olursa o meslekte başarı oranın da artar.
Haklısınız hocam katılıyorum. Zaten aklımda hep sayısal fen bilimleri matematik bölümlerine fazla kafa yormak var çünkü bilgisayar müh. istiyorum. Zaten o bölümü kazanacak kadar iyi notlarım olursa eniştemde bilgisayar mühendisi. Ondan birlikte bu işi kıvırız tekrar sağolun hocam.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı