Lise 1'den temel liseye gidilir mi?

Koray Halacoglu

Hectopat
Daha fazla  
Bu yıl TEOG'a girdim ve 425 puan aldım.
Maalesef annem ablam devlet lisesi istemiyor.
Annem ablam özel okul ben ise temel lise istiyorum.
Şayet ben özel liseye yıllık 13.000 TL olduğu için gitmek istemiyorum
Temel lise ise 6.000 TL'ye denk geliyor.
Ne yapacağımı bulamadım lise 1'den temel liseye gidilir mi?
Benim babam çiftçi ve gece 3-4 den gidip akşam 11'de gelmekte.
Onun hali beni baya üzmekte ve bu kadar para vermesini istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Ha bide bu yıl çoğunluğun özel okula gideceği söylenmekte. Sizce 431 puanlık liseye gider miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim, öncelikle babasını düşünen bir evlat olmanı takdirle karşılıyorum. Senin gibi evlatlar çok bulunmuyor. Dilerim hayır duası alırsın ailenden.

Özel lise tercih etmek isteyen öğrenciler için devlet katkısı var.
..::T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI::..

Geçen sene 15 ağustosta almışlar başvuruları. Bu sene de benzer tarihlerde olacaktır. Ailenin bütçe durumu gözönüne alınarak sana bir katkı şansı doğabilir.

Diğer bir mevzu ise geçiş durumun. Bazı liseler mevcut puan durumları sebebiyle yüksek puanlı (9.sınıf not ortalaması ve TEOG) öğrencilere geçiş şansı tanırlar. Eğer puanının yakın olduğu bir lise varsa geçiş konusunda sıkıntı olmaz. Ailenin mevcut kayıtlı olduğun okuluna dilekçe vermesi yeterli.

Özel okullar öğrenciyi öğrenci yapan yerler değildir. Esas çabayı gösterip başarını artıracak olan sensin. Eğer geçiş istemiyorsan ailenle bunu konuşman gerek. Artık belli yaşa geliyorsun ve hayatınla ilgili sorumluluk alman gerek. Tabii ailenin fikrini de alarak. Senin için en iyisini diliyorum.

Arkadaşlar bende 2016-2017 döneminde TEOG dan 469 puan aldım iyi bir okula gidiyorum fakat okulumla evim çok uzak.
sabah 5 buçukta kalkıyorum akşam 6 da eve geliyorum evde 4 ssat vaktim oluyor ve çok yorgun olduğumdan derslere odaklanamıyorum. Evime 5 dk yürüme mesafesinde Temel lise var oraya gitmem ne kadar mantıklı olur?

Senin yerinde olsam giderdim çok çalışırdım ben şuan gitmediğime biraz pişmanım yinede sen bilirsin

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı