Temel Liseye Geçmeli mi?

• Konuyu başlatan Gosh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 3.033

Gosh

Megapat
Daha fazla  
Şu an 11.sınıfım, 11.sınıfın 2.döneminde geçmek istiyorum ki okulumu sevmiyorum, hocalarını da. Benim matematik dersim iyidir, 3 senedir matematik derslerim yüksekti temel liseye geçip sürekli test çözüp üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum. Geçen var mı? Sizce nasıl? Ben de geçmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Bak önemli olan çalışacağına yürekten inanman ben şuan üniversite 1. sınıfım geçen sene bende temel lisedeydim ve eğer adam akıllı çalışmassan başarısız olursun. Ders çalışmaya meyilliysen bi şansını dene ama yok ben çalışmam dersen sonuçta orda iğne ile enjekte etmiyorlar bilgileri. :)

Ve tabi ki okuldan okula değişir önce araştır ailen ile konuyu detaylıca tartış buradan alınacak fikirle yapılacak iş değil kesinlikle.

Son düzenleme:
Ben temel liseye gidiyorum ve kesinlikle önermiyorum. Ne kadar okumakla alakası olmayan, maddi durumu yüksek öğrenci varsa temel liseye gidiyor. Okadar dersle alakası olmayan insan varsa hepsi orada. Devletten daha az imkan olduğunu söyleyebilirim. Mesela bahçemiz yok ve bizi teneffüslerde okul dışına çıkartmıyolar. Devletin sunduğu imkanları paralı bir okulda bile alamıyorsunuz maalesef. Ders anlatma konusunda hocaların özel bir yeteneği yok devlette ne anlatılıyorsa burada da aynısı anlatılıyor.

Ben temel liseye gidiyorum ve kesinlikle önermiyorum. Ne kadar okumakla alakası olmayan, maddi durumu yüksek öğrenci varsa temel liseye gidiyor. Okadar dersle alakası olmayan insan varsa hepsi orada. Devletten daha az imkan olduğunu söyleyebilirim. Mesela bahçemiz yok ve bizi teneffüslerde okul dışına çıkartmıyolar. Devletin sunduğu imkanları paralı bir okulda bile alamıyorsunuz maalesef. Ders anlatma konusunda hocaların özel bir yeteneği yok devlette ne anlatılıyorsa burada da aynısı anlatılıyor.
Aynen arkadaşa katılıyorum çok fazla boş insan var sırf maddi açıdan durumları iyi olduğu için gelen insanlar var ama dersle alakası bile yok.

Hangi temel lisye gittiğine bağlı. Tamamen ciddi, eğitim üzerine yoğunlaşmış, devlet okullarından daha disiplinli temel liseler de var.

Sene ortasında geçmeni kesinlikle tavsiye etmem ama iyi bir yere geçeceksen seneye mutlaka geçmelisin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı