Lise 9. sınıfta 4 dersten kalmak sınıfta kalma sebebi mi?

ahmetaratt

Centipat
Daha fazla  
Lise 9. sınıfım ortalamam 70 civarı ancak baraj ders olmayan 4 ders notum 50'nin altında. Sınıfta kalıyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam hatırlamıyorum ama diğer sene sorumluluk sınavlarına giriyorsunuz diye biliyorum. Tabii karne ortalaman 50'nin altinda olursa o zaman sinif tekrari oluyor.

(Arkadaşlar duzeltti dogru degilmis kusura bakmayin)

İlk dönem kalma diye bir şey yok ancak 2. Dönemle ilk dönemin ders notlarının toplanıp 2'ye bölününce yani sene sonu ders ortalamalarında 4 zayıfın varsa kalırsın

Mesela şöyle bir şeyde var dostum müdür söylemişti zamanın da ilk dönem matematik ortalaman diyelim 20, 2. dönem 70 olursa geçiyorsun fakat durum tam tersi olup ilk dönem 70 ikinci dönem 20 ise kalıyorsun.

Tam hatırlamıyorum ama diğer sene sorumluluk sınavlarına giriyorsunuz diye biliyorum. Tabii karne ortalaman 50'nin altinda olursa o zaman sinif tekrari oluyor.
Yanlış bilgi. 4 dersten kalırsa direkt sınıfta kalır. Sınıfta geçme bahar döneminin sonunda belli olur bir dersin iki dönem ortalamasının toplamı 50'den düşük olursa sınıfta kalırsın sallıyorum ilk dönem 30 aldın ikinci dönem 70 dersi geçersin AMA eğer bahar döneminin sonunda 4 dersten sınıfta kaldıysan direkt sınıf tekrarına düşersin, hakkın tek senede 3 ders.
Sınıf-Geçme-Technopat.jpg

Yanlış bilgi. 4 dersten kalırsa direkt sınıfta kalır. Sınıfta geçme bahar döneminin sonunda belli olur bir dersin iki dönem ortalamasının toplamı 50'den düşük olursa sınıfta kalırsın sallıyorum ilk dönem 30 aldın ikinci dönem 70 dersi geçersin ama eğer bahar döneminin sonunda 4 dersten sınıfta kaldıysan direkt sınıf tekrarına düşersin, hakkın tek senede 3 ders.
Eki Görüntüle 2081428

Duzelttiginiz icin teşekkür ederim. Ben mezun oldum daha once dersten kalmamistim arkadaslardan hatirladigim kadariyla cevap verdim kusura bakmayin.

Lise 9. sınıfım ortalamam 70 civarı ancak baraj ders olmayan 4 ders notum 50'nin altında. Sınıfta kalıyor muyum?

Edebiyatta 70 ortalama geçerlimi onu bilmiyorum fakat yıl sonu derslerin ortalaması 4'ten (4 dahil) fazla 50'nin altında ise sınıfta kalınır 2. dönemde düzelt derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı