Lise Bölüm Tercihi

Batın Türk

Kilopat
Makaleler
47
Merhaba, 10. sınıfa gidiyorum (lise 2) ve bu sene sonu bölüm seçeceğiz. İstediğim meslek yazılım mühendisliği. Bunun için sayısal bölümü seçmem gerekiyor. Sayısal bölümlerde fizik, kimya, geometri, tarih, coğrafya, biyoloji, dil ve anlatım ve edebiyat var. Sayısalda matematik konusunda endişeliyim. Zor olur mu? Yapabilir miyim? Seçim yapmış olanlar var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.

Temelin olduğu sürece biraz gayret edip aşabiliyorsun engelleri. Bak bende o da yok, kaçak kat çıkıyorum resmen.

"Yazılım Mühendisi" olmak istiyorsan zaten matematik ile aranın iyi olması gerekiyor. "Mekatronik Mühendisliği" okuyan biri olarak yazılım dersleri görüyorum ve program yazarken bol bol fonksiyon vs. kullanıyoruz. Sadece mühendislik için değil matematik gerçekten önemli bir ders ve buna bol bol çalışmalısın. Sözel bölüm seçersen matematik ders olarak karşına çıkmaz.

Sözel bir bölüm seçmede ne yaparsan yap yoksa sende potansiyel işsizler grubuna katılır sağdan soldan iş beklemeye başlarsın. Ama eğer sayısal zekanın olduğunu düşünüyorsan kesinlikle sayısal bölümünü seç. Ama tabii ki derslere vakit ayırıp çalışman gerekecek yan gelip yatmak istiyorsan sözele gelebilirsin. :D

Sayısal bölüm çalışmadan olmaz. Derslerine çok çalışır isen olmaması için bir neden yok. Ancak sayısal dersleri yapamıyor isen başka alanlara yönelmeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar o kadar da yoğun ve sıkıcı girmeden de bilgisayar ve yazılım alanında çalışmak mümkün. Ben dil bölümünde okudum lise bittikten sonra İstanbul üniversitesinde örgün olarak Rus dili ve edebiyatı açıktan da işletme okudum. Şimdi bir yerden diploma alırsam programlama ve yazılım ile ilgili emeğimin hakkını fazlasıyla alacağım umarım. :)

-Bu arada bu ben değilim ağabeyimin kariyeri bu :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı