Fro
Kilopat
Merhaba, geçtiğimiz haftalarda önümüzdeki yıl için bölüm tercihi yaptık ve sayısalı tercih ettim. Normalde birkaç yıldır sayılsalı hep planlıyordum ama bugün biraz araştırma yaptım ve aklımda birkaç fikir oluştu. Yabancı dil derslerini severim ama diğer sözel derslerden dolayı sayısal bölümü isterdim. Bugün bir öğretmenin dil bölümü hakkında bilgi verirken dinlemek istedim. Söyledikleri bana gerçekten mantıklı geldi aslında. Sayısal bölümde milyonlarca kişi ile yarışacakken dil bölümünde sınava giren kişi sayısı 90.000. İlk 25.000 içine girenler üniversiteyi garantilemiş gibi oluyor. Okuduğum okul 460 puanlı bir anadolu lisesi. Ben bu sınavda gerçekten güzel sıralar elde edip iyi bir üniversiteye gidebileceğimi düşündüm. İyi bir üniversite ile de iş imkanlarının geleceğini umuyorum. Sözel bölümünde matematik dersinin de hafife alınmayacağının üstünde durdu. En azından 15-20 net yapılmalı. Benim matematik aramla konusuna göre, geometri konularında iyiyken diğerlerinde kötüyümdür. Diğer sayısal derslerde kendimi götürebilecek şekilde. Sözel derslerle hiç aram yoktur, yabancı diller hariç. Şimdi sözel bölümü seçip hem bu kötü olan derslerimi düzeltip hem de sayısalda olan bilgilerimin üstüne koyarak iyi bir sonuç elde edebileceğim aklımdan geçti. Yinede hâlâ iş konularında kararsızlığım bulunuyor.
Bunun hakkında bilgisi, tecrübesi olan kişilerin fikirlerini almak istedim. Ne yapsam daha iyi olur? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Bunun hakkında bilgisi, tecrübesi olan kişilerin fikirlerini almak istedim. Ne yapsam daha iyi olur? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.