Lise de alan seçimi

Makaleler
1
Yer
Balıkesir
Bu yıl alan seçimi yapacağız ve ben hala daha karamsarım. Ben size sayısalı tamamen aklımdan sildim diyeyim siz benim sayısal durumumu anlayın. İngilizcede çok başarılıyım ilkokuldan beri düzenli olarak İngilizce çalışıyorum ve hem yazılı olarak hem de konuşma anlamında gerçekten ileri düzeydeyim. Aynı şekilde Almanca da öğrenmeye başladım. Yani hevesim var ancak daha başlangıçtayım. Şimdi ben ne yapayım? Sayısal seçsem ilk senesinden kafayı yer otururum, liseye başladığımdan beri kafam basmıyor sayısal derslere. Dile yaklaşırken büyük bir aşk ile yaklaşıyorum yani dil seçersem hayatım bazılarının dediği gibi mahvolur mu yoksa beklediğimden daha iyi seneler mi geçiririm bu arada okulumun dil sınıfı bulunduğum bölgede 2. yani güzel bir dil sınıfı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye mahvolacak ben onu anlamadım. Asıl sayısal beceremeyip sayısal seçersen mahvolur.
Lan oğlum orada meslek mi var ya ne diye seçiyorsun sen dil sınıfını? İngilizce bilsen ne olacak, Almanca bilsen ne olacak hiçbir işe yaramıyor herkes biliyor İngilizce.. gibi mesajlar. Tabii ki ben inanmıyorum böyle şeylere güzel bir üniversitede dil bölümü okudun mu önünde neden bir engel olsun ki ama bıktım yani daralmaktan Matematik , Fizik düşüne düşüne.

Lan oğlum orada meslek mi var ya ne diye seçiyorsun sen dil sınıfını? İngilizce bilsen ne olacak, Almanca bilsen ne olacak hiçbir işe yaramıyor herkes biliyor İngilizce. Gibi mesajlar. Tabii ki ben inanmıyorum böyle şeylere güzel bir üniversitede dil bölümü okudun mu önünde neden bir engel olsun ki ama bıktım yani daralmaktan Matematik, Fizik düşüne düşüne.

Ciddiyim sen benim özetimsin. Sana tamamen hak veriyorum. Sayısala hiç kafam basmıyor. Aklımda bileşenleri, yağları, atomları tutmak bana göre değil. İngilizce'de telaffuz ve dilbilgisi olarak, kelime dağarcığı olsun çok iyiyim. Sözel dersler benim için var gibi, sayısalı hiç sevmiyorum.

Bu yıl alan seçimi yapacağız ve ben hala daha karamsarım. Ben size sayısalı tamamen aklımdan sildim diyeyim siz benim sayısal durumumu anlayın. İngilizcede çok başarılıyım ilkokuldan beri düzenli olarak İngilizce çalışıyorum ve hem yazılı olarak hem de konuşma anlamında gerçekten ileri düzeydeyim. Aynı şekilde Almanca'da öğrenmeye başladım. Yani hevesim var ancak daha başlangıçtayım. Şimdi ben ne yapayım? Sayısal seçsem ilk senesinden kafayı yer otururum, liseye başladığımdan beri kafam basmıyor sayısal derslere. Dile yaklaşırken büyük bir aşk ile yaklaşıyorum yani dil seçersem hayatım bazılarının dediği gibi mahvolur mu yoksa beklediğimden daha iyi seneler mi geçiririm bu arada okulumun dil sınıfı bulunduğum bölgede 2. yani güzel bir dil sınıfı var.

Vallahi iki yıl sonunda düzenli bir çalışma ile Yds'de çok iyi TYT'de ortalama üstü puanla giremeyeceğin yer yok. Sayısal beceremiyorsan girme hiç.

Bak kardeşim dil sinifi yoksa esit agirliga gideceksin ve hayvan gibi TYT mat çalışacaksın onunde sure var yetişir, şöyle 30 üstü mat net yaptin mi Boğaziçi'nde görürüm seni.
Sen de haklısın ya okul değiştireceğim(düşük bir ihtimal) ya da 1 sene eşit ağırlığa gidip dil sınıfını açılmasını bekleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı