Lise değiştirilmeli mi?

10'da seçiyoruz diye biliyorum.
Anadolu liselerinde alan ne zaman seçiliyor ?

ChatGPT:​

Anadolu liselerinde alan/dal seçimi (sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil) genellikle:
  • Öğrenciler 9. sınıfta ortak dersleri alır.
  • 10. sınıfa geçerken alan seçimi yapılır. Yani 9. sınıfın sonunda öğrenciler tercih yapar ve 10. sınıfta kendi alanlarına göre derslere başlarlar.
Bazı okullarda karar süreci 9. sınıfın ikinci döneminde başlar; öğrencilere rehberlik servisleri tarafından ilgi–yetenek testleri uygulanır, öğretmen görüşleri alınır.
Kesin seçim ise yıl sonunda (haziran) yapılır.
İstersen sana MEB’in güncel yönetmeliğinden resmi takvimi kontrol edip, bu yıl (2025) için net tarihleri de söyleyeyim mi?

Anadolu liselerinde alan ne zaman seçiliyor ?

ChatGPT:​

Anadolu liselerinde alan/dal seçimi (sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil) genellikle:
  • Öğrenciler 9. sınıfta ortak dersleri alır.
  • 10. sınıfa geçerken alan seçimi yapılır. Yani 9. sınıfın sonunda öğrenciler tercih yapar ve 10. sınıfta kendi alanlarına göre derslere başlarlar.
Bazı okullarda karar süreci 9. sınıfın ikinci döneminde başlar; öğrencilere rehberlik servisleri tarafından ilgi–yetenek testleri uygulanır, öğretmen görüşleri alınır.
Kesin seçim ise yıl sonunda (haziran) yapılır.
İstersen sana MEB’in güncel yönetmeliğinden resmi takvimi kontrol edip, bu yıl (2025) için net tarihleri de söyleyeyim mi?
1 Yıl önceki mezun kuzenim 10. Sınıf 2. Dönem dedi. Sebebi ne? Hangisi doğru? Erken yapamaz mıyız?

Manisa'dayım, Anadolu lisesindeyim, OBP ile girdim. Bugün ilk günümdü, kimseyle tanışamadım. Bütün erkekler futbolcu, kız avcısı. 3-4 kız egolu, kendini övüp diğer insanlar ve hocalarla dalga geçiyor. Çevirmen olmak istiyorum ama mostem lisesine geçmek mantıklı mı? Okulda da tas kafa var biraz.

Fen lisesinde bile ayni. Cok takmayin daha ilk gun farkli siniftakilerle takilin.

Bende öyle alan seçtim sadece meslek liseleri mi değişti acaba diye de emin olamadım. En iyisi idareye sormak ama yapay zeka 9.sınıf sonu diyor.

10. sinif 2. donem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı