Çözüldü Lise ders ortalaması nasıl hesaplanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lucastorreira

Decipat
Arkadaşlar sadece matematik dersinin ortalamasini hesaplamak istiyorum. Mesela sinavlardan biri 8, digeri 35, proje 80, sozlulerde 70-70 olursa ders ortalamam kaç olur? Formul yazarsanız memnun olurum.

Çözüm
Arkadaşlar sadece matematik dersinin ortalamasini hesaplamak istiyorum. Mesela sinavlardan biri 8, digeri 35, proje 80, sozlulerde 70-70 olursa ders ortalamam kaç olur? Formul yazarsanız memnun olurum.
Lisede yazılı, sözlü ve proje aynı oranda etki ediyor. Hepsinin aritmetik ortalaması alınıyor. Dediklerine göre (8+35+80+70+70)/5 yapmamız gerek. 5 tane not olduğundan dolayı 5e bölüyoruz. Matematik ders ortalaman 52.6 oluyor böylece.
Lisede yazılı, sözlü ve proje aynı oranda etki ediyor. Hepsinin aritmetik ortalaması alınıyor. Dediklerine göre (8+35+80+70+70)/5 yapmamız gerek. 5 tane not olduğundan dolayı 5e bölüyoruz. Matematik ders ortalaman 52.6 oluyor böylece.

Çözüm
Hepsini teker teker toplayıp bölü 5 yapacaksın. 52,6 oluyor o da.

Tabi Ortaokulda isen sözlü proje ödevlerini kendi arasında toğlayıp bölü 3 yapacaksın. Sonra da çıkan sayıyı yazılı sınavlarla toplayıp bölü 3 yapacaksın. Bu durumda ise 38.7778 oluyor ortalama.

Son düzenleme:

Reis bunları ilk topla sonra eğer 100 oluyorsa /2 bölersen 50 ila 61.5 çıkıyor sonuç böyle hesapla eğer 100 altı ise 90 ise 40 45 civarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı