Lise dil seçip sayısal çalışmak mantıklı mı?

Öncelikle ben zaten okulda çok fazla ders dinleyebilen birisi değilim. Geçen yıl eğer kaldırılmasaydı açığa geçecektim. OBP tabi ki büyük bir etken fakat asıl sebep bu değil. Hem Matematik hocasıyla olan bir anlaşmazlık(Özel hayatla ilgili ders ile değil.) hem de bir çok öğretmenin anlatışını beğenmeyişimle alakalı. Çoğu çok yaşlı ve dersi öğretmek gibi bir amaçları yok. Zaten okuduğum okulda sosyal çevre çok kötü. Yani Dil sınıfı çok elit bir sınıf kalıyor Sayısala göre. Bunların yanı sıra benim 9 ve 10.sınıf temelimin çok kötü oluşundan kaynaklı olarak 11.sınıfta sayısalda daha çok zorlanacağımı düşünüyorum. Çünkü Sayısal ilk 2k yapmış bir akrabam ve bir çok farklı kişiden duyduğuma göre Matematik konularını tamamen anlayabilmek ve iyi yapabilmek için önce TYT ilk 12 konuyu sonra tüm TYT konuları ve az çok problemleri ve ondan sonra AYT sayısalı öğrenmek en verimli olanıymış. Ki bir çok ders için bu böyle. Benim 9. ve 10.sınıftaki hastalıklar, sosyal ve ailevi problemler derken yılım çok kötü geçti ve hiç bir dersi dinleyemedim. Dolayısıyla zaten OBP de çok düşük. Sıfırdan sistematik olarak tüm dersleri kendim ilerletebileceğim ve en rahat olacağım yerin İngilizce sınıfı olduğunu düşündüm. Çünkü zaten ben 6-7 yaşımdan beri İngilizce oyunlar, dizi film vb. bir çok konuda son derece maruz kalıyorum ve temelim gayet iyi. Öğrenirken de İngilizceyi çok kolay öğrenebiliyorum. Okul hayatım boyunca İngilizce 1 ders bile dinlemedim veya 1 kaynaktan bile çalışmadım ama son 2 yılda bile hep İngilizce ortalamam 90+ idi. Dediğim gibi ben okulda çalışmaktan hiç verim alabilen birisi değilim bir de öğretmenler ve sosyal ortamın rezilliği buna dahil olunca temelimin de olmayışıyla beraber OBP çok düşebilir. Zaten şuan 76-77 civarlarında 9 ve 10.sınıf için. Asıl merak ettiğim Sayısalın yapılabilmesinin zorluğundan çok dil sınıfında çok az çalışmalarla OBP yükseltilebilir mi?
11 neyse de 12 de genelde biraz bol keseden geliyor notlar tabiki her okulda öyle diyemem. Eğer dershane imkanınızda varsa olabilir sayısal fikriniz. Ama şunu da unutmayalım sizin sayısal hedefiniz ne?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı