Çoğu milletin işlerini yapıyor. Yani kısaca öyle. Adamlar eğlenmeye geliyor sen hayvan gibi 12 saat çalışıyorsun aldığın da genellikle asgari ücret.Kurye garson amelemi ne kuryeler garsonlar var doktordan fazla maaş alıyor.
Normal liseyi bıraktım. Mesleki eğitime geçtim, 2 senedir devam ediyorum ve 2 senem kaldı sadece. Ama artık dayanacak gücüm kalmadı yani yorgunluk bir yandan 3400 TL maaş veriyorlar benim neyime yetsin 3400 TL. Dışarı çıkacak gezecek vaktim yok, bu yaşta sosyal hayatım yok. İlk girdiğim zaman işe 14 yaşındaydım, şu an 16 yaşındayım. Lise diploması olmazsa yani ne yapamam iş bulmak dışında. İş yerleri falan dışında yani başka nerede işime yarar? Kesin cevap.
Ehliyet alamazsın millete köle olursun daha sayayım mı burada 1 2 sene kalmış o süre içinde köle olursan olursun sonrasında yoluna bakarsin ama ne yap ne et liseyi bitir.
Ehliyet alamazsın millete köle olursun daha sayayım mı burada 1 2 sene kalmış o süre içinde köle olursan olursun sonrasında yoluna bakarsin ama ne yap ne et liseyi bitir.
Para neden yetmiyor anlamadım. Ben iyi bir liseye gidiyorum ve aylık 600 lira bile harçlık almadan yaşıyorum. Bu parayla spora gitmeye bile çalışıyorum ama gidemiyorum. Okuldan nefret ettim. YKS olmasa yüzüne bile bakmam. Ayrıca liseyi bitirir sen Cumhurbaşkanı bile olursun ama bitiremezsen terörist bile olamazsın.( eğer iş yapacak sermayen yoksa)
Liseye birdaha gitme şansın olmaz. Amele bile olamazsın yani. Getir kuryesi, Garson vb...
İşim hazır zaten ben sadece bu lise diplomasının neden bu kadar abartıldığını merak ediyorum. İş, meslek dışında bi cacığa yaramıyor mu bu diploma.Ahahahaha Amele olursun dostum. Ben son senemdeyim ve 2300TL alıyorum + Olarak 3 sene lise hayatım boyunca hiç para almadan okula gittim geldim. Neden yoruldun? Kendini motive etmen gerek. Çevren sana laf sokuyorsa falan bozuluyorsan takma geç, kulağına müziğini tak hayata devam et. Oyun oynayarak eğlenceli şekilde vakit öldür, arkadaşların ile dışarıya çık AVM ye git dolaş sosyalleş.
Eğer bırakırsan liseyi hayatının en büyük hatasını yapmış olursun.
Yüzde bir milyon şansla ticaret yapabilirsin de sermaye lazım ticari kafa lazım okumadan çok iyi işler başaran insanlar var fakat o insanlar tekrardan açıktan okuyarak diplomasını almıştır.
Ülkenin yarısı ortaokul ilkokul mezunu herkeste ehliyet var.
Diplomanız olmazsa muhtemelen hayatta hiç bir şey olamazsınız açlıktan ölür gidersiniz yada pidecide çıraklık edersiniz. Asılıp üniversite okumanız lazım.
İleride yapacak güzel bi işim var. Tekrar söylüyorum "İŞ" dışında bi işe yaramıyor mu bu diploma?Ehliyet alamazsın millete köle olursun daha sayayım mı burada 1 2 sene kalmış O süre içinde köle olursan olursun sonrasında yoluna bakarsin ama ne yap ne et liseyi bitir.
İleride yapacak güzel bir işim var. Tekrar söylüyorum "iş" dışında bir işe yaramıyor mu bu diploma?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.