6 yıldır gitar çalıyorum profesyonel olarak, bu da zanaat ama artık insanları eğlendirmek için çalmak istemiyorum. Aç kalırsam yaparım ama mecbur kalmadıkça istemiyorum. Belediye konusunu araştıracağım sağ olun, elimde çok güzel bir bilgisayar var. Zamanım da var aslında. Koton, DeFacto, Levis gibi kurumsal mağazalar günde 8 saat çalıştırıyor, 1-2 gün de izin veriyorlar. Bilgisayardan para kazanabileceğim program, iş olursa daha iyi olur. Bu yaşımdan sonra çıraklık sohbetlerini çekemem ben, artistlik yapıp ters ters konuşan insanlara zaten zıttım, gider ustanın birini döverim başıma bela alırım. O yüzden hiç istemiyorum zanaat sektörlerini.
Okul okumayı istemiyorum, bakın kendiniz diyorsunuz "mezun olacağım ve işsiz kalabilirim". Keşke iş bulma sıkıntısı çekmesek ama bizim ülkede "Tıp" ya da "Hukuk" okumadıktan sonra cidden iş bulabilmek çok zor maalesef. Geçen gün arkadaşımla Koton mağazasına iş başvurusunda bulunmaya gittik, mimar olmuş bir abi gördük. Satış danışmanlığı için iş arıyor. Durum kötü. Umarım iş bulabilirim.
Yaşım 18, lise diplomam olacak yakında. Bilgisayarım var, 8 saat çalıştıran firmalara girersem, büyük ihtimal girerim, zamanım da olacak. Program falan öğren derseniz hevesim var, isteğim de var ama neyi öğrencem hiç bilmiyorum. Yönlendirenim olmadı hiç.