Lise hayatı mı üniversite hayatı mı daha güzel?

Hunterefe

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
erkan kart 4060 ve AMD Ryzen 5 5500
windows 11
Meslek
Developer
Lise hayatın üniversite hayatın daha güzel?
Dostlar hangisi ben şu an lise 11 ve bir yıl sonra lise 12 olacağım ve lise hayatı göre üniversite hayatı daha mı iyidir üniversite girden abiler yazsa çok mutlu olurum ben YBS ve bilgisayar mühendisliği bilgisayar programcılığı okumak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klişe olacak ama ikisinin de kendine göre iyi yanı var. Ders ve sosyal ortam açısından değerlendirirsek bence üniversite daha iyi. En azından ilgi alanının dışındaki derslere okul üniformasıyla girmek zorunda değilsin. İnsanların yaşı da ilerlediği için olgunluk seviyesi artıyor. Lisedeki gibi maymunca hareketler yapıp dersin düzenini bozan kişiler de üniversitede yok. Derse ilgisi olmayanlar direkt girmiyor zaten.

Klişe olacak ama ikisinin de kendine göre iyi yanı var. Ders ve sosyal ortam açısından değerlendirirsek bence üniversite daha iyi. En azından ilgi alanının dışındaki derslere okul üniformasıyla girmek zorunda değilsin. İnsanların yaşı da ilerlediği için olgunluk seviyesi artıyor. Lisedeki gibi maymunca hareketler yapıp dersin düzenini bozan kişiler de üniversitede yok. Derse ilgisi olmayanlar direkt girmiyor zaten.

Liseninde Üniversite gibi olmasını istiyorum, zorunlu olmamalı. Zorunlu olduğunda her TÜRLÜ kişi giriyor.

Bizim halkı eğitip, zeki yetiştirmemiz gerek sen lise zorunlu olmasın diyorsun.

Hocam benim istediğim sadece bu değil, ayrıca lise insanları eğitimli zeki kişiler yapmıyor.
Liseden mezun olan insanların %75'i bu şekilde:
Kitap sınavı yaptığı için felsefe hocasına söver, aynı şekilde edebiyatçıyada.
Sevmedikleri hocanın arkasından her türlü hakareti yaparlar.
Yapamadıkları sınavlar için kendileri hariç herkesi suçlarlar.
Farklı olanları dışlarlar.
Saygıları yoktur.
Farkındalığa sahip değillerdir.

İyi bir amaçla bu mesajı yazdığınıza tüm kalbimle inanıyorum lakin bunun çözümü lisenin zorunlu olması değil. Detachment filmini izleyebilirsiniz.

Lise hayatın üniversite hayatın daha güzel?
Dostlar hangisi ben şu an lise 11 ve bir yıl sonra lise 12 olacağım ve lise hayatı göre üniversite hayatı daha mı iyidir üniversite girden abiler yazsa çok mutlu olurum ben YBS ve bilgisayar mühendisliği bilgisayar programcılığı okumak istiyorum.

Tamamen sana bağlı bir şey girişkensen her yerdeki hayatın mükemmel olur zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı