Lise Mezunu askerliği tecil ettirebilir mi?

Ha anladım. Peki tecil ettirsem kaç yıl ertelenecek ben onu anlayamadım anadolu lisesi mezunuyum 2006 doğumluyum 2023 senesinde mezun oldum

Pardon 2024 senesinde mezun oldum
Lise mezuniyeti tecil senesini etkilemiyor. Üniversitede eğitim süren kadar uzuyor. Şuanki durumun için kısacası tecilsiz 2026da tecil edersen 2028de askere alınacaksın.

Lise mezuniyeti tecil senesini etkilemiyor. Üniversitede eğitim süren kadar uzuyor. Şu anki durumun için kısacası tecilsiz 2026'da tecil edersen 2028'de askere alınacaksın.

Tamamdır hocam çok sağ olun zaten bu yaz üniversite sınavına gireceğim tutturamama ihtimaline karşın soruyordum teşekkürler yardımcı oldunuz.

20 yaşına girdiğin yıldan itibaren 2 yıl ekleniyor hocam. Her yerde 3 yıl yazıyor ancak doğru değil. 1 hafta önce askerlik şubesine gidip tecil ettirdim. 2004 doğumluysan 20 yaşına girdiğin yılın başından (01.01.2024'ten) itibaren 2 yıl (01.01.2026'ya kadar) uzatıyor. e-devlet üzerinden deneyin olmuyorsa lise diplomanız ve kimliğinizle en yakın askerlik şubesine gidip tecil ettirebilirsiniz.
Reis açık liseden mezunum bende acik lise mezun belgemi alıp askerlik erteleyebiliyor muyum?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı