Lise mezunu hangi işi yapmalıyım?

567193

Decapat
Açıköğretim lisesi mezunuyum ve meslek edinip para kazanmam gerek. Keşke meslek lisesi okusaydım ama artık çok geç. Eniştem beni restoranına çağırıyor beni kebapçı ya da fırıncı yapabileceğini söyledi ve parası iyiymiş sanırım. Sizce değerlendirmeli miyim? Yoksa sanayi falan daha mı iyi olur? Depresif ve içine kapanık birisiyim eniştem dükkanında bana tolerans sağlayacağını söyledim. LC Waikiki, Starbucks gibi yerlerde çalışmak ne kadar iyidir bilmiyorum.

Son düzenleme:
Açıköğretim lisesi mezunuyum ve meslek edinip para kazanmam gerek. Keşke meslek lisesi okusaydım ama artık çok geç. Eniştem beni restoranına çağırıyor beni kebapçı ya da fırıncı yapabileceğini söyledi ve parası iyiymiş sanırım. Sizce değerlendirmeli miyim? Yoksa sanayi falan daha mı iyi olur? Depresif ve içine kapanık birisiyim eniştem dükkanında bana tolerans sağlayacağını söyledim. LC Waikiki, Starbucks gibi yerlerde çalışmak ne kadar iyidir bilmiyorum. Sanayi falan daha iyi olabilir mi acaba?
Bence ilk olarak eniştenin yanında dene. Daha sonra beğenirsin beğenmezsin geçersin diğerlerine.

Açık öğretim lisesi mezunuyum ve meslek edinip para kazanmam gerek. Keşke meslek lisesi okusaydım ama artık çok geç. Eniştem beni restoranına çağırıyor beni kebapçı ya da fırıncı yapabileceğini söyledi ve parası iyiymiş sanırım. Sizce değerlendirmeli miyim? Yoksa sanayi falan daha mı iyi olur? Depresif ve içine kapanık birisiyim eniştem dükkanında bana tolerans sağlayacağını söyledim. LC Waikiki, Starbucks gibi yerlerde çalışmak ne kadar iyidir bilmiyorum. Sanayi falan daha iyi olabilir mi acaba?

Eniştenin yanın da işe başla ve teknolojiye yatırım yap kurslara git vs dil öğren. Zamanla düşünce yapın değişecek ve LC Waikiki, Starbucks gibi yerlerde çalışmak yerine daha büyük şirket veya ülkeler de çalışmak isteyeceksin. Kısacası kendini geliştir :)

Eniştenin yanın da işe başla ve teknolojiye yatırım yap kurslara git vs dil öğren. Zamanla düşünce yapın değişecek ve LC Waikiki, Starbucks gibi yerlerde çalışmak yerine daha büyük şirket veya ülkeler de çalışmak isteyeceksin. Kısacası kendini geliştir :)
Gerek yok bence ya tabii kendi fikri.

Sınava gir açıktan üniversite oku. WC temizleyicisi işe almak için bile adam üniversite mevzunu olup olmadığını sormaya başladı. Eniştenin yanında çalış bir yandan da açıktan üniversite bitir.

Açıköğretim lisesi mezunuyum ve meslek edinip para kazanmam gerek. Keşke meslek lisesi okusaydım ama artık çok geç. Eniştem beni restoranına çağırıyor beni kebapçı ya da fırıncı yapabileceğini söyledi ve parası iyiymiş sanırım. Sizce değerlendirmeli miyim? Yoksa sanayi falan daha mı iyi olur? Depresif ve içine kapanık birisiyim eniştem dükkanında bana tolerans sağlayacağını söyledim. LC Waikiki, Starbucks gibi yerlerde çalışmak ne kadar iyidir bilmiyorum.
Eniştnein yanında işe başla sonra karar verirsin. Dil öğren kendini yurtdışına gitmeye hazırla herşey hazır oluncada yurtdışına gidersin orda çalışır kendi hayatını düzene sokarsın.

Bence ilk olarak eniştenin yanında dene. Daha sonra beğenirsin beğenmezsin geçersin diğerlerine.
Öyle yapayım en iyisi ilk başta ama bence ben masa başı rahat bir iş olmadıkça hiçbir işi beğeneceğimi sanmıyorum ancak hiçbir yeteneğim yok sadece İngilizce biliyorum. O yüzden kendimi zorlamalı mıyım?
Kendime güvenim yok pek kendimi geliştirsem bile lise mezunu beni alırlar mı ki?
direkt kendi sevdiğin işin çıraklığını yapmaya başla. önce hangi işi sevdiğini bul. ben müzisyenlik yapıyorum mesela
Sevdiğim iş yok sadece rahatıma düşkünüm ama öyle bir iş mümkün değil duruma göre anlaşılan.
Sınava gir açıktan üniversite oku. WC temizleyicisi işe almak için bile adam üniversite mevzunu olup olmadığını sormaya başladı. Eniştenin yanında çalış bir yandan da açıktan üniversite bitir.
Lisans okumam pek mümkün değil ama önlisans için çabalayabilirim.
Eniştenin yanında işe başla sonra karar verirsin. Dil öğren kendini yurtdışına gitmeye hazırla her şey hazır olunca da yurtdışına gidersin orda çalışır kendi hayatını düzene sokarsın.
Yurtdışına gidebilir miyim ki hocam ben?

Öyle yapayım en iyisi ilk başta ama bence ben masa başı rahat bir iş olmadıkça hiçbir işi beğeneceğimi sanmıyorum ancak hiçbir yeteneğim yok sadece İngilizce biliyorum. O yüzden kendimi zorlamalı mıyım?

Kendime güvenim yok pek kendimi geliştirsem bile lise mezunu beni alırlar mı ki?

Sevdiğim iş yok sadece rahatıma düşkünüm ama öyle bir iş mümkün değil duruma göre anlaşılan.

Tabii ki hocam üniversite bilmez insanlar nə gidiyor dil öğrenmeniz lazım. Hani çok prestijli bir işiniz olmasa bile yinede ortalama bir insan olursunuz. Benim berber liseyi bitirememiş gitti almanyada berber dükkanı açtı. Yani yurtdışına gitseniz kendi iş yerinizi açarken bile devlet size yardım veriyor çocuk sahibi olursanız çocuklar belli yaşa gelene kadar size aylık ödeme yapıyor çocuğun masrafı için.

Önlisans okumak üniversite okumak değildir. Önlisans üniversite tarafından giriş seviyesi mesleki eğitim almayı tanımlar. Üniversite mevzunuyum diyebilmeniz için en az lisans okumanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı