Lise Müfredatından Evrim Konusunun Kaldırılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesajınızda hiç örnek vermiş gibi degilsiniz ama?
Yazım hatalarınız olan mesajı alıntılamak iğrenç bi' his ancak olsun.
Bazısı da her konuyu dine yorar..

Evrim konusunun kaldırılmasından çok eğitim siteminin neden sürekli değiştirildiği, değiştirildiği halde neden eğitimin ileri gidemediği tartışılmalı.
Belki de sürekli değiştirdiğiniz için gelişmiyor! Diyesi geliyor Eğitim Bakanı'na ama...
Söyleyince de vatan haini ilan ediyorlar. Gümrük kapısı fotoğrafı atıyorlar.

İnsanlar anlamadığı şeyden nefret ederler. Güzel bir örnek olmuş

Evrimden çok adaptasyon konuşuluyor sözüyle de evrim hakkında bi şey bilmediğini belli etmişsin

Ülkenin gittiği yol yol değil.

Düşünceleriniz hakkında teşekkür ederim.

Anlamadığım şeyden nefret etmek değil bu. Eğer ben 8. Sınıftayken ders seçebilme hakkım olsaydı, Evrim konusu yerine Uzay Bilimlerini seçerdim.

Ama burada konuşmamız gereken ''bu konu niye kaldırıldı'' değil, @The First History Man ın da dediği gibi ''bunca değişikliğe rağmen neden ilerleyemiyoruz?'' olmalı.

Seçme şansım olsa ben de üçgende açılar yerine kuantum fiziğini seçerdim diyeyim, başkası sözcükte anlam yerine atom fiziğini seçerdim desin o zaman. Her sınıfın kendine göre öğretim hedefleri var ve ortaokulu bitiren birinin evrim teorisi hakkında az çok bilgisi olmalı. Sen zorlanmanın yanında baya da yanlış anlamışsın zaten. Adaptasyon veya modifikasyon evrime alternatif şeyler değil. Evrim teorisinin mekanizmaları adaptasyonu da kapsar. Modifikasyon kalıtsal bile değil. Bu, evrime karşı senin ön yargınla birlikte muhtemelen öğretmeninin bu konuda yetersizliğinden de kaynaklanıyor. İnsanlar evrimi hâlâ insanların maymundan gelmesi zannediyor. Ortaokul lise çağında çoğu hoca iyi anlatacak kadar bilgi sahibi değil, bilgi sahibi olanlar da göreceği tepkiden korkup sözlerini özenle seçip anlatabiliyor. Adam akıllı üniversitelerde evrim çatır çatır anlatılır tabii o ayrı.

Konuşmamız gereken şeylerden biri tabii ki evrimin müfredattan kaldırılması. "Bunca değişikliğe rağmen neden ilerlemediğimizi" anca o zaman net anlarsınız.

Bilime ideolojik yaklaşamazsınız. Eğitim işi de her gelen bakanın oynayabileceği türden bir yapboz değil. Eğitim işinin partiler arası bile fark oluşturmaması gerekirken aynı parti içindeki bakanlar arasında bile fark oluşturuyor. İyi bir sistem kurmayı beceremiyorsanız eğitimde dünya lideri ülkelerin sistemlerinden örnek alın bari de en azından eğitimi hakkıyla alalım. Ama yok, bunlar kara bir leke bile olsa kendilerinden bir parça bırakmak zorundalar eğitimde.

Son düzenleme:
Neden ilerleyemiyoruz?
Eğitim sistemini bilim üzerine inşa etmiyoruz. Rahmetli Uğur Mumcu zamanında çok anlattı bu konuyu. İmam hatip okulları o zamanlarda bile sayıca fazla olduğu ve bu kadar fazla imam hatip okulunun gereksiz olduğu söyleniyordu. O zamandan bu yana imam hatip okullarının sayısı daha da fazla arttı.

Uğur Mumcu diyor ki; Ülkenin imam hatiplere de ihtiyacı vardır ama bu kadar imam hatipten mezun olan insanı nerede görevlendireceksiniz. İyi eğitim almış bir din adamından dini öğrenmek çok güzel bir şey ama camilere bakıyorsunuz imamlar ilkokul mezunu. O zaman bu kadar fazla imam hatip ne için var?

Biz eğitim yerine inşaata yatırım yapıyoruz. Bilgili, çalışkan ve üreten bir toplum değil söylenileni yapan ve sorgulamayan bir toplum istiyoruz. Cevabı bu.

Çünkü gerçekliği azaldı. Artık evrimden çok adaptasyon konuşuluyor.

Ayrıca 8. sınıfta görüyorduk bu konuyu. Ve detaylı olduğu için TEOG'da başımıza bela oluyordu. İyi olmuş bence.

Gerçekliği mi azaldı? Evrimi destekleyen şimdiye kadar belki de yüzbinlerce makale yayınlandı, ve bu makalelerde milyonlarca kanıt bulabilirsin

Ve unutma, şu an bana yazacağın cevabı yazarken oturduğun koltukta, kuyruk sokumu kemiğinin üstüne oturarak yazacaksın. Kolay gelsin.

Çünkü gerçekliği azaldı. Artık evrimden çok adaptasyon konuşuluyor.

Adaptasyon? Evrim zaten bir adaptasyon sürecidir. Hükümetin yaptığı her değişikliği savunmak için şekilden şekile girmenize gerek yok.

Ama hala insanın maymundan geldiğini kanıtlayamadılar, ondandır.

Bence sen okumadığın için bunu öğrenemedin. Okulda öğretselerdi belki öğrenirdin. Ama geç değil, okuyabilirsin:

İnsan Maymundan Mı Evrimleşmiştir? Günümüzde Neden Hala Maymunlar Vardır? Onlar Neden İnsana Evrimleşmez? – Evrim Ağacı

Evrim yerine gelecek olan eğitim nedir? Ensest ilişki sonucu dünyaya geldiğimiz mi? Tabi canım. Maymun ile ortak atadan geldiğim teorisinden çok daha mantıklı(!)

Devam edin bilimsel eğitimi kaldırmaya. Sonra bunca IŞİD'li nereden çıktı diye düşünürsünüz.

Ha bu arada yer çekimi de bir teoridir. Ama bu bir teori olduğu için binanın en üst katından kendini boşluğa bırakıyor musun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…