Lise Müfredatından Evrim Konusunun Kaldırılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teoriler kanıtlanmış bilgilerdir. Evrim gerçektir aksi kanıtlamana kadar da gerçek olarak kalacaktır.

Haber kaynağı isteyenler olmuş, buyurun:

1-http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/egitim/659980/Mufredat_sil_bastan..._Evrim_teorisi_ve_Ataturk_yok.html

2-http://m.t24.com.tr/haber/mebin-mufredat-taslaginda-cihat-degerler-basligi-altinda-ateizm-ve-sekulerizm-ise-inanc-problemi,383546
Biraz daha kazılsa neler neler çıkacak..

Ekteki fotoğrafta lise müfredatından kaldırılmış, değiştirilmiş veya eklenmiş ders konularını görebilirsiniz.

1484713538814.jpg

• Beğen
İfadeler: GCN
Okudum. Yanlış anlaşılırsa kendisiyle çelişiyor gözüken bir yazı. Örneğin şu cümle:
  • Evrim yasasını açıklayan da birçok bilimsel teori vardır (Dawkins'in Bencil Gen Teorisi, Kızıl Kraliçe Teorisi, Gould'un Sıçramalı Evrim Teorisi, Darwin'in Doğal Seçilim Teorisi ve benzeri).
Eğer teori tamamen gerçek olduğu kabul edilen bir şeyi temsil etseydi, parantez içindeki bütün teorileri gerçek olarak kabul etmemiz gerekirdi. Böyle bir şeyin de mümkün olma olasılığı yoktur. Ama yazıyı doğru ve tam olarak okursak daha aşağılarda bu çelişkiyi düzelten bir cümle var.
  • Bu teoriler zaman ve bilimin sınavına tutulur ve bu süreçte bu teoriler de evrimleşirler.
Yani bu cümleden; teorilerin zamanla değişebileceğini ve bu nedenle %100 doğruyu temsil etmediklerini anlayabiliriz.

@Buğra tulpar Evet hala inananlar, savunanlar var.

Ohooo, o zaman konu kilitlensin. Evrimin maymundan gelmek olduğunu sanan bir cahil de katılmışsa konuya ve bu cahilliğini gidermeden çok bilmiş gibi yapıyorsa tartışmanın ne anlamı kalıyor?
Cahil olan bence yazılanı okumayandır. Maymundan geldiğimizi savunduğumuzu nerenden uydurdun. Eğer insan oğlu maymundan evrim geçirseydi, hala maymun olmazdı. Evrim konusu sadece maymun, insan ilişkisi değildir. Biz sadece örnek verdik..

@Buğra tulpar Evet hala inananlar, savunanlar var.

Cahil olan bence yazılanı okumayandır. Maymundan geldiğimizi savunduğumuzu nerenden uydurdun. Eğer insan oğlu maymundan evrim geçirseydi, hala maymun olmazdı. Evrim konusu sadece maymun, insan ilişkisi değildir. Biz sadece örnek verdik..
İşte bu yüzden ''adaptasyon ve modifikasyon'' daha çok tutulur dedim ya.

Ayrıca bu arkadaşları takmamak lazım. Kendileri ile ters düşen insanlara hakaret etmekten başka birşey bilmezler.

İşte bu yüzden ''adaptasyon ve modifikasyon'' daha çok tutulur dedim ya.

Ayrıca bu arkadaşları takmamak lazım. Kendileri ile ters düşen insanlara hakaret etmekten başka birşey bilmezler.
Aynen dostum. Adam yazılanı okumadan bizi yargılar. Adam Kuranı okumadan kuranı yargılar. Adam değiştirilmiş İncili okur, İncili yargılar. Allah akıl vermiş, kullanmaz. Derki madem günah işlemek kaderimde yazılıydı neden cehenneme gidiyorum der kaderi yargılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı