Lise nasıl bir yer?

ege.1245

Centipat
Merhaba, bu sene liseye geçeceğim. Liseyle ilgili birçok merakım var. Lise nasıl bir yer, ortamı nasıl, ortaokuldan farkları neler?

Çok da farkı yok ortaokuldan. Çok da iç açıcı bir yer değil. Boş yere gidiliyor zaten liseye 8 saat. Verilen eğitim kalitesiz. Çok üst bir kurumda okunmadığı sürece genellikle vakit kaybı hatta.

Merhaba, bu sene liseye geçeceğim. Liseyle ilgili birçok merakım var. Lise nasıl bir yer, ortamı nasıl, ortaokuldan farkları neler?

Biraz sıkıntılı eğer kötü bir yere gideceksen.

Çok da farkı yok ortaokuldan. Çok da iç açıcı bir yer değil. Boş yere gidiliyor zaten liseye 8 saat. Verilen eğitim kalitesiz. Çok üst bir kurumda okunmadığı sürece genellikle vakit kaybı hatta.

Hocam çocuğun moralini bozmasaydınız baştan.
- Ben ortaokuldan çok büyük bir fark görmedim sanki sadece arkadaşlar değismis ve dersler değişmiş gibi. 9. sınıftaydim 10'a geçtim.

Biraz sıkıntılı eğer kötü bir yere gideceksen.

Yok hocam, büyük ihtimalle 400 küsur puanla alan bir liseye gideceğim.

Hocam çocuğun moralini bozmasaydınız baştan
- Ben ortaokuldan çok büyük bir fark görmedim sanki sadece arkadaşlar değismis ve dersler değişmiş gibi. 9. sınıftaydim 10'a geçtim.

Peki hocam dersler zor mu ortaokula göre?

Liseyi çekilebilir yapan genelde oradaki arkadaş ortamınız. 8 saatlik eğitimin ne kadarı size gerçek anlamda dönecek tartışmaya açık. O yüzden bol bol "Ben neden buradayım?" diye sormaya hazır olun.

Zira 9. Sınıfta Astronomi, Proje Hazırlama, Sağlık vb. bir sürü boş ders var. Hadi sağlık neyse de diğerlerinden size bir gerçek bir geri dönüş beklemeyin.

Neden var olduklarını anlamadığım dersler, hocalar dahi kâle almıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…