Lise nasıl bir yer?

Liseyi çekilebilir yapan genelde oradaki arkadaş ortamınız. 8 saatlik eğitimin ne kadarı size gerçek anlamda dönecek tartışmaya açık. O yüzden bol bol "Ben neden buradayım?" diye sormaya hazır olun.

Zira 9. Sınıfta Astronomi, Proje Hazırlama, Sağlık vb. bir sürü boş ders var. Hadi sağlık neyse de diğerlerinden size bir gerçek bir geri dönüş beklemeyin.

Neden var olduklarını anlamadığım dersler, hocalar dahi kâle almıyor.

Astronomide genelde fizik işlenir. Diğer derslerde de diğer kültürel şeyler. Çok da bir şey katmıyor zaten bu dersler insana. Zira hocalar da kalitesiz bu son dönemde.

Yok hocam, büyük ihtimalle 400 küsur puanla alan bir liseye gideceğim.

Peki hocam dersler zor mu ortaokula göre?
Zor ama kime neye göre. Eğer Lgs'ye disiplinli calistıysan o disiplini fazla kaybetmeden liseye calışırsan güzel ilerlersin. Ortaokulda 98 ortalama getirdim. Bu yıl 9'da 89 getirdim. İnşallah herkes hakettiğini alır.

Hocam okul başlar başlamaz kendinize benzeyen 2 3 kişi bulun direk arkadaş olun çok belalı gözükmeyin çok pısırıkta olmayın zaten okula gelenlerin çoğu okumaya değil ortama geliyor.9. sınıf çok önemli 10 ve 11 de rahatınıza bakarsınız.

Hocam okul başlar başlamaz kendinize benzeyen 2 3 kişi bulun direk arkadaş olun çok belalı gözükmeyin çok pısırıkta olmayın zaten okula gelenlerin çoğu okumaya değil ortama geliyor.9. sınıf çok önemli 10 ve 11 de rahatınıza bakarsınız.
Aynısını yaptım. Ama kaybettim maalesef. Bir kişi gizlilik hakkında bana zorbalık tarzı birşey yaptı. Gittim şikayet ettim arkadaşlarım azaldı.
- Size tavsiyem şikayet etmek yerine kendi aranızda çözmeyi deneyin. Bende denedim ama fazla olunca mecbur kaldım zaten hakettigini düşünüyorum.
Uyarı yediler.

Aynısını yaptım. Ama kaybettim maalesef. Bir kişi gizlilik hakkında bana zorbalık tarzı birşey yaptı. Gittim şikayet ettim arkadaşlarım azaldı.
- Size tavsiyem şikayet etmek yerine kendi aranızda çözmeyi deneyin. Bende denedim ama fazla olunca mecbur kaldım zaten hakettigini düşünüyorum.
Uyarı yediler.
Cüsseli çocuğun tekini müdürün odasında konuşarak ağlatmıştım, o günden sonra kimseye takıldığını sanmıyorum.
Zorbalık yapanı direkt müdürün odasına götürün, bu tiplerin 4 yıl boyunca ağız kokusunu çekmek istemezsiniz. Okul ortalama üstüyse 1-2 uyarı sonrası gereğini yaparlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı