Lise nasıl bir yer?

Mutlaka güzel bir arkadaş çevresi edin yoksa günde 8-9 saat baya sıkılırsın cehennem gibi bir yer olur onun dışında ortaokulu okuduğun bölgede bir yere liseye gidiyorsan 7-8in benzeri olur zaten hemen hemen aynı kişiliklerde insanlar geleceğinden ama kısaca bir şey söylemek gerekirse 7 ve 8. sınıfın aynısı diyebilirim şuan bende 12e geçicem zaman çok hızlı geçti sanada muhtemelen aynı olur farklı sorun varsa yazabilirsin buraya çok girmiyorum ama görürsem mesajını yardımcı olmaya çalışırım çokda zannetmiyorum ne sorabilirsin ki başka.
 
Aynı. Yalnız eğer kötü ortama düştürsen benim gibi sıkıcı geçer. Hatta depresyona girebilirsin lisede. Eğer ortam iyiyse arkadaşlar edin ancak şunu söylemek isterim. Gittiğinde kendini sakın ama sakın ezik gösterme ve diğeri de biri sana bir şey yaparsa hemen karşılık ver.
 
9'da sıkı tutman lazım sınavdan sonra yatarım diye düşündüysen yatamazsın batarsın 10.sınıf nispeten daha rahat 9'a kıyasla ama onunda yazı TYT falan çalışman gerekiyor 11-12 de çok asılman gerekiyor YKS için. İyi bir okulsa arkadaş ortamı yüksek ihtimal iyidir.
 
Yok hocam, büyük ihtimalle 400 küsur puanla alan bir liseye gideceğim.

Peki hocam dersler zor mu ortaokula göre?

O zaman çok sıkıntı yaşamazsın hocam çevreni iyi tut derslerini çalış dünyanın en rahat adamı olursun.
 
Merhaba, bu sene liseye geçeceğim. Liseyle ilgili birçok merakım var. Lise nasıl bir yer, ortamı nasıl, ortaokuldan farkları neler?
Hocaların büyük ihtimalle baya bir abartıyordur liseyi gözünde çok büyütme ortaokuldan tek farkı dersler fazlalaşıyor arkadaş seçiminde ise çok fazla kişi olmasın 1 veya 2 kişi yeterli birde kimseye çok güvenme sonra sen üzülürsün
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı