Lise nasıl geçilir?

Başlarda geçinmek için bir işe gireceğim mecbur sonrasında oyun yapımcılığına geçmek istiyorum halamın bir sürü evi falan olduğu içinde masraf olarak rahat olacağım belki bizim ülkedende bir Rockstar çıkar :D
Hocam siz zaten aileden zenginmişsiniz çok okumaya gerek yok gibi😀 Umarım oyun yapımcılığında iyi işler çıkartırsın

Gerçekten kısa konuşacağım, derslerle okulla hiç aram yok. Büyük ihtimalle de lisede ilk senemden kalacağım, 5-6 dersten aynı anda kalacağımı adım gibi biliyorum. Nasıl lise diploması alabilirim?

Dostum eğer iyi bir temelin yok ve normal-ortalama bir liseye gidiyorsan direk açığa geçip hiç utanma ve sıkılma yapmadan iş hayatına atıl eğer iyi bir okulda değilsen senelerce okuyacağın yere senelerce çalış bundan 10 yıl sonra cebinde çok daha farklı paralara ulaşırsın... Benim gibi bu konuda geç kalma yoksa geceleri çok overthing yaparsın ve zorlanırsın...

Hocam siz zaten aileden zenginmişsiniz çok okumaya gerek yok gibi😀 umarım oyun yapımcılığında iyi işler çıkartırsın.

Hocam benim baba tarafı daha çok Avrupa'da yaygınlaşmış kişiler anne tarafımda aşiret pake ben ortaya karışık kuruyemişteki çürük çekirdek gibi çıkmışım.

Dostum eğer iyi bir temelin yok ve normal-ortalama bir liseye gidiyorsan direk açığa geçip hiç utanma ve sıkılma yapmadan iş hayatına atıl eğer iyi bir okulda değilsen senelerce okuyacağın yere senelerce çalış bundan 10 yıl sonra cebinde çok daha farklı paralara ulaşırsın... Benim gibi bu konuda geç kalma yoksa geceleri çok overthing yaparsın ve zorlanırsın...

Liseye gitmiyorum gideceğim ama iş hayatına atılmak istemiyorum Avrupa'da aylık aldığım 2000 lira beni kurtarmayacaktır şu an annemler hiçbirşeyimi eksik etmiyor.

Moderatörler ne alaka ya :D
Sorudan dahi anlaşılıyor, en iyi ihtimalle 13 yaşındasınız. Forumda olmaman gerek politika gereği fakat ben yine de bir tavsiye yapayım. Otur ve dersine çalış, böylece kalmazsın. Bunun sihirli bir formülü falan yok, forumlarda boşuna arama bunu.

Aman okulu boşver, okul asla başarıyı kanıtlamaz, erken yaşta işe atıl, ustalık edin diyeni falan da aldırma. Otuzuna gelirsin, iki bilemedin üç asgari ücretle geçinirsin. Belki ekonomik olarak pek sorun çekmezsin, orta halli olursun. Üniversite ve okumanın amacı bilgi ve para olmasın zaten. Kültür kazanmak, entelektüel bir insan olmak herkese nasip olmaz. Türkiyede erken işe atılmak belki seni ekonomik olarak kurtarır, ama kötü de olsa bir eğitim temeli almadan olur da ileride daha seküler, modern bir Türkiye görürsek ortada dımdızlak kalırsın ustalık bilgin ile. Suriye'den Türkiye'ye göçen çok iyi sıvacılar da var.

Acik liseye gec diyen arkadaslar ne yasiyorlar? Eleman daha ortaokulda, liseye gececek ve aciga gec diyorlar. Aciga gecme sartlarindan haberleri yok sanirim? Gec Meslek lisesine oku hocam.

Eee, moderatörler nerede peki?
Lise'ye gececek 8 sinif birisi 14 yasinda oluyor. Technopat'ta bulunma yasi ise 13.

Sorudan dahi anlaşılıyor, en iyi ihtimalle 13 yaşındasınız. Forumda olmaman gerek politika gereği fakat ben yine de bir tavsiye yapayım. Otur ve dersine çalış, böylece kalmazsın. Bunun sihirli bir formülü falan yok, forumlarda boşuna arama bunu.

Aman okulu boş ver, okul asla başarıyı kanıtlamaz, erken yaşta işe atıl, ustalık edin diyeni falan da aldırma. Otuzuna gelirsin, iki bilemedin üç asgari ücretle geçinirsin. Belki ekonomik olarak pek sorun çekmezsin, orta halli olursun ama üniversite ve okumanın amacı bilgi olmasın zaten. Kültür kazanmak, entelektüel bir insan olmak herkese nasip olmaz. Türkiye'de erken işe atılmak belki seni ekonomik olarak kurtarır, ama kötü de olsa bir eğitim temeli almadan olur da ileride daha seküler, modern bir Türkiye görürsek ortada dımdızlak kalırsın ustalık bilgin ile. Suriye'den Türkiye'ye göçen çok iyi sıvacılar da var.

Öncelikle 14 yaşındayım ve Avrupa'ya gideceğimi belirttim benim hayalim belki realist insanlar için saçma gelir ama bir oyun şirketi kurmak.

Öncelikle 14 yaşındayım ve Avrupa'ya gideceğimi belirttim benim hayalim belki realist insanlar için saçma gelir ama bir oyun şirketi kurmak.
O halde okuman kesinlikle şart, Türkiye dışında bir ülkeye burada lisede kalacak bir disiplin ve zeka seviyesi ile gidersen üç ay sonra deport edilir geri dönersin. Mavi diploma veren bir üniversite hedefle.

O halde okuman kesinlikle şart, Türkiye dışında bir ülkeye burada lisede kalacak bir disiplin ve zeka seviyesi ile gidersen üç ay sonra deport edilir geri dönersin.

Evlenerek gideceğim büyük ihtimal halam babamıda öyle Avrupa'ya sokmuş ama babam rahat durmayıp kayın pederini dolandırmış :D halam birleşmiş milletlerdende emekli aynı zamanda.

Acik liseye gec diyen arkadaşlar ne yasiyorlar? Eleman daha ortaokulda, liseye gececek ve aciga gec diyorlar. Aciga gecme sartlarindan haberleri yok sanirim? Gec meslek lisesine oku hocam.

Lise'ye gececek 8 sinif birisi 14 yasinda oluyor. Technopat'ta bulunma yasi ise 13.

Bizim burada açık lise yok sanırım benim ortaokulun önünde LGS'ye girmeden bile gidilebilecek her türlü it kopuğun dolaştığı bir lise var tek çare o gibi duruyor sanırım ben piyasacı olsam da keko ya da serseri değilim o yüzden bu tip kişilerle 4 yıl uğraşmak istemiyorum.

Bizim burada açık lise yok sanırım benim ortaokulun önünde LGS'ye girmeden bile gidilebilecek her türlü it kopuğun dolaştığı bir lise var tek çare o gibi duruyor sanırım ben piyasacı olsam da keko ya da serseri değilim o yüzden bu tip kişilerle 4 yıl uğraşmak istemiyorum.
Orta Karadeniz'de bir ilin ilcesinde 3 yil Meslek lisesi okudum, sonra Istanbul'da mezun oldum. Olaylar oluyordu asla insanlara karismazdim. Belli basli evde Bilgisayar oyunlari oynadigimiz, okulda sohbet ettigmiz, top oynadigimiz bir arkadas grubu oluyordu (3 kisi).

Meslek liselerini kanli bicakli wow wow omaygattt yerler olarak neden dusunuyor insanlar anlamiyorum. Ben de ortaokul'dayken o kadar fazla Meslek gomuluyordu ki oraya gidince insaat iscisi olacagim, hicbir sey olamayacagim surekli dayak yiyecegim sanardim. Meslekli olunca is degisti, iyi ki de ne Fen ne Anadolu; Meslekliyim ben!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı