Lise seçimi nasıl yapılmalı?

Ama bunu dediğinde "13 yaşında günde 600 700 kazanınca anlarsın" gibi bir cümle kurdu neden bahsettigini tam anlayamadım.
Muhtemelen istediğiniz iş/meslekten bahsetmiş. Hani "o işte aylık 600 700 alınca anlayacaksın yunus polisliğin en iyisi olduğunu", gibi bir şey ima etmiş bence.

Elektrik ve Elektronik alanı, sadece elektrikten oluşmuyor. Elektronik de var. Gireceğin bölümün dalını bilmen lazım. Ama elektrik çok iyidir, elektronik ondan da iyi bir bölüm. Hiç bir şekilde aç kalmazsın.

Muhtemelen istediğiniz iş/meslekten bahsetmiş. Hani "o işte aylık 600 700 alınca anlayacaksın yunus polisliğin en iyisi olduğunu", gibi bir şey ima etmiş bence.

Bilemiyorum. Ama babam lise sondayken müdürle kavga etmiş diplomasını alamamış. Yani sadece ortaokul diploması ile İstanbul'a gitmiş. Asgari ucretin 2000 lira civari oldugu zaman 10 11 bin kazanmış. Ama sonra cesitli kavgalar ve ortagina fazla guvenmesi yuzunden atıldı. Ve şu anda asgari ucrete calisiyor.
Ama benim içimde bir his var babam yaptiysa bende yaparim diye dusunuyorum ve ben ayni hatalara düşmem gibi geliyor.

Bilemiyorum. Ama babam lise sondayken müdürle kavga etmiş diplomasını alamamış. Yani sadece ortaokul diploması ile İstanbul'a gitmiş. Asgari ucretin 2000 lira civari oldugu zaman 10 11 bin kazanmış. Ama sonra cesitli kavgalar ve ortagina fazla guvenmesi yuzunden atıldı. Ve şu anda asgari ucrete calisiyor.
Ama benim içimde bir his var babam yaptiysa bende yaparim diye dusunuyorum ve ben ayni hatalara düşmem gibi geliyor.
Babanın dönemi ile bu günkü dönem arasında çok fazla fark var. Günümüzde bu tür problemleri çekmezsin, merak etme. Ortakla girmezsin olur biter. Ya da iş açmazsın yüksek ücret veren yerlerde çalışırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı