Lise seçimi

Furkan_Elci

Hectopat
Makaleler
1
8.sınıf öğrencisiyim ve seneye liseye geçeceğim ortalamam her sene yavaş yavaş düşüyor ve bu duruma el atmalıyım. Bilgisayara ilgim var ve bilişim ile alakalı bir meslek istiyorum. Sizce nasıl bir liseye gitmeliyim? Deneme sınavında ortalama 300-350 puan alıyorum. Sizce meslek lisesi mi tercih etmeliyim yoksa Anadolu lisesi mi tercih etmeliyim?
Not: Kocaeli'de yaşıyorum.

8.sınıf öğrencisiyim ve seneye liseye geçeceğim ortalamam her sene yavaş yavaş düşüyor ve bu duruma el atmalıyım. Bilgisayara ilgim var ve bilişim ile alakalı bir meslek istiyorum. Sizce nasıl bir liseye gitmeliyim? Deneme sınavında ortalama 300-350 puan alıyorum. Sizce meslek lisesi mi tercih etmeliyim yoksa Anadolu lisesi mi tercih etmeliyim?
Not: Kocaeli'de yaşıyorum.

Anadolu geliyorsa gebzede bir fen lisesi var 2,09 ile alan oraya git.

Yazılım, grafik tasarım falan okumak istiyorsan üniversite pek önemli değil. Sonuçta beceriye göre alıyorlar nerede okuduğun pek önemli değil.

Hocam Anadolu lisesi o kadar mı kötü?
İmam hatipte okuyorum bende baskılardan sıkıldım.

Kötü anlamında demedim bana hep Anadolu kurtuluş diyorlardı o akılla Anadolu'ya gittim 1 yıl kaldım şu an 11.sınıfım normalde 12 olmam gerekiyor keşke mesleğe gitseydim Anadolu okuyacaksan üniversiteye gitmen gerekiyor ya da liseden sonra dükkan açabilirsin, polis, askerde olabilir.

Kötü anlamında demedim bana hep Anadolu kurtuluş diyorlardı o akılla Anadolu'ya gittim 1 yıl kaldım şu an 11.sınıfım normalde 12 olmam gerekiyor keşke mesleğe gitseydim Anadolu okuyacaksan üniversiteye gitmen gerekiyor ya da liseden sonra dükkan açabilirsin, polis, askerde olabilir.

Ailem Anadolu lisesine gittikten sonra üniversiteye gitmemi istiyor :(
tamam onlarda iyiliğim için istiyorlar, ablam da meslek lielerinin içki, alkolyuvası olduğunu söylüyor ve ailem buyüzden Anadolu istiyor.

Ailem Anadolu lisesine gittikten sonra üniversiteye gitmemi istiyor :(
tamam onlarda iyiliğim için istiyorlar, ablam da meslek lielerinin içki, alkolyuvası olduğunu söylüyor ve ailem buyüzden Anadolu istiyor.

Meslek lisesinden mezun olunca mesleğin olmuş oluyor ama Anadolu mezunu öyle olmuyor üniversite şart oluyor sivil yaşam için. Kaçıncı sınıfa gidiyorsun? Nerede oturuyorsun ilçe olarak?

Ankara’da meslek liseleri pek iyi durumda değil. Kocaeli’de nasıldır bilmiyorum ancak tahmin etmesi zor değil. Bence Anadolu daha iyi olur. Şu an 8. sınıfsın ve ileride üniversiteye gidip gitmemeye şu an karar vermemelisin. Fikirlerin ve hayallerin değişebilir. Geleceği düşün ve önünü kapatma. Bahsettiğin iş için üniversite şart 2 senelik de olsa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı