Lise seçimindeki kararsızlığım

Gidenler kusura bakmasın ama meslek lisesi en kötü lisedir. SBS sınavını kazanamayanları meslek liselerine yolladılar. Adamlar sadece sınava girdi ve eksi net ile sınavdan çıktılar ama meslek lisesine girdiler. Yani senin puan ile meslek lisesine gitmen aptallık olur. Orası kaportacı gibi senin istemediğin ama insanların ihtiyacı olan mesleklerle uğraşacak olan kişiler ile dolu. Oradan pek iyi adam çıkmıyor. Anadoluya gitmelisin. Aslında düz liseler kaldırıldığı için bazı anadolular da ölü sınıfında yer alıyor. Ben 398.125 aldım ve anadolu lisesine girdim. 267 puan ile başka bir anadolu lisesine giren de var 482 pu an ile de anadolu lisesine giren de var. Yani lisenin anadolu olması yetmiyor. İyi bir anadolu olması gerekiyor. Ben puanı düşük olmasa Fenerbahçe Anadolu Lisesi'ne gidecektim. Senin de iyi bir yere gitmen gerekiyor. Bu arada yüzden kaç?
 
Ortalaman ve diğer yerlerde girdiğin sınavlar kolay olabilir. Özellikle ortalama kouldan okula, hocadan hocaya değişen bir şey. Senin aynı sınava girdiğin öğrenciler özel okullarda okuyup dersaneden çıkmayan ve gerçekten çok zeki olan kişiler.
 
Her meslek lisesi öyle değil! Bunu Sağlık Meslek Lisesi var , Endüstri Meslek Lisesi var. Ancak şimdi değindiğimiz konu Endüstri Meslek olduğu için ona göre yorum yapmak lazım.

''Ben bu yıl Teog sınavına giren öğrencilerden biriyim. Biliyorsunuz bu sene liseye geçiyoruz. Sizlere sorum şu:
Anadolu Lisesi mi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mi
?''

Tercihini yaptın ve MEB seni seçimlerine göre (Her ne kadar da kendi kafasına göre yapmış olsa da) yerleştirdi. Ha şöyle bi' durum da var. Sen , sana tercihte çıkan liseyi beğenmediysen ve nakil işlemlerini hiç yapıp gerçekleştirmedi isen tercihinde çıkan lisede 1. sınıfı okuyup bitirdiğin zaman nakil işlemlerini yapıp başka bir liseye naklini aldırabilirsin. (Bu olay 1. dönem için de geçerli olur.)

Endüstri Meslek okuyanlar her zaman Lise' den mezun olduğu zaman amele olmuyor! Tabii bunu yanında Üniversite 'de okuman lazım. Üniversite okumazsan tabi sap gibi kalırsın ortada. Zaten bu Türkiye 'de Üniversite okumayanları adam yerine koymuyorlar. Açık ve net.

Yani diyeceğim şu ki. '' Eğer hangi liseyi okuyacaksan oku iyi bir liseye gitmeye bak. Ortam vb etkenler iyi olsun. Daha sonra Üniversite oku. Orada kendini elbet geliştirirsin..

Endüstri Meslek okuyan herkes Tornacı vb olmuyor. Bu E.M.L liselerinin de alanları ve kendine has bölümleri var.
Bizim buradan size bir örnek göstermek isterim.
lise.png

Gördüğünüz gibi güzel Endüstri Meslek seçimi yaparsan böyle bölümler mevcut olur. ( Her liseden liseye farklılık gösterir onu MEB sayfasından öğreneceksin.)

Sanırım bu kadar bilgi yeterli olmuştur. Her Endüstri Meslek Lisesi 'ne giden tornacı vb olmuyor. (Arkadaşlar ''biz torna vb oluyorsun diye bir şey demedik ki'' der iseniz. Bu cümleyi örnek olarak gösterdim.)

Not: Sağlık Meslek okuyorum. :puro:
 
Kardeş meslek lisesi mezunuyum anadolu teknik elektronik üniversitesinide okudum hiç bir avantajı yok cok fazlada dez avantajı var meslek lisesi okuyupta yapacagın işler genelde amele sınıfı olur ya ağır iştir yada pis iş yada emir komutada en alttasındır.Okumak ilim irfandır kendini kas iyi bir bölüm iyi bir üniversite kazan kısa yoldan kimse köşe dönmüyor iş bulmuyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı