Lise sınavları tekrardan ertelenir mi?

Başka ülkelerde okullar hiçbir uğraş gerektirmeden yönetim tarafından kapatılırken bizim gençlerimiz 3 milyon tweetle yalvarmasına rağmen tık yok. Artık bu mesele sadece Türkiye değil dünyaya yayıldı. Yabancı ülkelere haber oldu. Twitterda başka ülkelerden bir çok vatandaş Türk öğrenciler için tweet attı. Yetmedi ingilizce makale yazdılar. Ama hala umurlarında değilmiş gibi davranıyorlar. Ya gelecek tehlikenin farkında değiller ya da farkında olmalarına rağmen bu sayıları göze alıyorlar. Biraz düşününce hatta düşünmeye bile gerek yok bir insan bu vaka sayısında okulların açılması durumunda neler olacağını az çok tahmin edebilir. Arkadaşlar diyelim ki hadi her şeyi göz ardı ettik. 1 okulda 1 vaka olması bile inanılmaz tehlikeli. Okul belli sınırları olan bir yer. Ve o sınırlar içerisinde muhtemelen öğrenciler yan yana olacak. Sosyal mesafeyi korumayacaklar. O bir kişi diğer arkadaşlarına bulaştıracak. Diğer arkadaşları kapı kollarını merdiven korkuluklarını tutacak. Diğerleri oradan kapacak. Ve bu basit bir senaryo. Bir okulda 1 kişi bile korona olsa bu sadece o 1 kişiyle kalmaz. Vaka sayıları haberlerde paylaşıldı ve baya artmış. Bu gün saat 19:00'da Bilim Kurulu toplantısı olacak deniyor. Bakalım, orada gençlerimizi savunan 2 3 kişi bile olsa iptal etme olasılıkları var. Ziya Selçuk hala iptal etmeye niyetli değil. Bu dün ki konuşmasından da anlaşılıyor. Ama kararları sadece o vermiyor.
 
Başka ülkelerde okullar hiçbir uğraş gerektirmeden yönetim tarafından kapatılırken bizim gençlerimiz 3 milyon tweetle yalvarmasına rağmen tık yok. Artık bu mesele sadece Türkiye değil dünyaya yayıldı. Yabancı ülkelere haber oldu. Twitter'da başka ülkelerden birçok vatandaş Türk öğrenciler için tweet attı. Yetmedi İngilizce makale yazdılar. Ama hala umurlarında değilmiş gibi davranıyorlar. Ya gelecek tehlikenin farkında değiller ya da farkında olmalarına rağmen bu sayıları göze alıyorlar. Biraz düşününce hatta düşünmeye bile gerek yok bir insan bu vaka sayısında okulların açılması durumunda neler olacağını az çok tahmin edebilir. Arkadaşlar diyelim ki hadi her şeyi göz ardı ettik. 1 okulda 1 vaka olması bile inanılmaz tehlikeli. Okul belli sınırları olan bir yer. Ve o sınırlar içerisinde muhtemelen öğrenciler yan yana olacak. Sosyal mesafeyi korumayacaklar. O bir kişi diğer arkadaşlarına bulaştıracak. Diğer arkadaşları kapı kollarını merdiven korkuluklarını tutacak. Diğerleri oradan kapacak. Ve bu basit bir senaryo. Bir okulda 1 kişi bile korona olsa bu sadece o 1 kişiyle kalmaz. Vaka sayıları haberlerde paylaşıldı ve bayağı artmış. Bu gün saat 19:00'da bilim kurulu toplantısı olacak deniyor. Bakalım orada gençlerimizi savunan 2 3 kişi bile olsa iptal etme olasılıkları var.

Çok güzel açıklamışsın helal olsun.
 
Son aldığım haberlere göre erteleme kararı pazartesi günü tartışılacakmış. Fakat sınav günü ile kesişiyor herhangi bir erteleme olsa sınava girdikten sonra ne anlamı kalıyor anlamış değilim. Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre yüksek riskli iller erteleme kararı çıkabilirmiş.
 
Son aldığım haberlere göre erteleme kararı pazartesi günü tartışılacakmış. Fakat sınav günü ile kesişiyor herhangi bir erteleme olsa sınava girdikten sonra ne anlamı kalıyor anlamış değilim. Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre yüksek riskli iller erteleme kararı çıkabilirmiş.

Hiç kimse kusura bakmasın ama ülkemizin rezil durumu bununla ortada gerçekten şaka gibi olacak gidecek artık pazartesi olunca unuturlar zaten bu sözleri.
 
Büyük ihtimalle sınavları haftaya erteleyecekler ve pazartesi olan kurulda hangi illerin sınavlarının ne zaman yapılacağını ya da iptal olup olmayacağını konuşacaklar.
 
Aga konu patlatıyorum fakat sınavlar 2 Mart'a ertelendi.
Valiliğin yaptığı açıklamaya göre kabine toplantısı sonuçları açıklanınca sınav olan öğrenciler zorluk yaşamasınlar diye ertelenme kararı çıktı. Yani pazartesi değil salı olacağız lehimize karar çıkmazsa.
 

Geri
Yukarı