Lise sonda Almanya'ya taşınılır mı?

İşte bunu soruyordum.Benimde bildiğim üzere sadece 1 yıl dil öğrenip sonrasında kaldığın yerden devam ediliyor diye biliyordum bundan dolayıda "bilen kişilere" müfredatı öğrenmem için zamanım olur mu diye sormuştum.
Benim dediklerime güvenme ama tekrar söyleyeyim, en azından ben öyle biliyorum, yanlış da olabilir. Bilir kişi değilim. Sorumluluk almıyorum.

Çalışıp para kazanmayı "enayilik" olarak nitelendiren ilginç şahsiyet.
Adam okumak istiyor, sen hemen "kaçma" peşindesin.
Almancayı tam olarak bilmeyen bir Türk, Almanların yaşam kalitesinden daha az kalitede yaşasın orada; köpek gibi çalıştırsınlar ama o desin ki "Buna da şükür, cennet oh"

Adam okumak istiyor, sen hemen "kaçma" peşindesin.
Almancayı tam olarak bilmeyen bir Türk, Almanların yaşam kalitesinden daha az kalitede yaşasın orada; köpek gibi çalıştırsınlar ama o desin ki "Buna da şükür, cennet oh"
Ne köpek gibi çalışması abi, burada kalsa ne oluyor. Köpekten beter çalışmak zorundasınz milyon tane üniversite sırasında nitelikli üniversite sayısı 2 elin parmağını geçmiyor.
Ayrıca şunu söyleyeyim, Almanya müfredatı hakkında kesin bir kanıya internetten varamadım, ama Türkiye'nin müfredatı hayvan gibi zor. Matematiği olsun Feni olsun. Almanya müfredatı muhtemelen daha kolaydır, emin değilim.
1 sene eğitim alıp, dil öğrenilip. Ardından lise müfredatının orada görülmesinde hiçbir sakınca bulmuyorum.
Burada lise tamamlayıp, orada üniversite okumak gibi şeyler hakkında fikrim yok; böyle bir şey tabi ki de daha mantıklı. Hayata erken atılmış olur 3-4 sene kazanmış olur. Ben dedim diye hemen gidecek değil.
Ayrıca çok çalışarak para kazanıp, buna sevinmede nasıl bir "enayilik" buldunuz anlamadım, saygısızlık, karaktersizlik yaptığınız tüm emekçilere, başka bir şey değil.

Ayrıca çok çalışarak para kazanıp, buna sevinmede nasıl bir "enayilik" buldunuz anlamadım
Enayi dediğim kişiler sizlersiniz. Sizde "keşke İsviçre'de traktör lastiği olsam" diyen ilginç tipler var. Orada Türk işçilerine nasıl davrandıklarını öğrenmek zor değil... Ne beklersin ki? Almanya'da Türklere gül gibi mi bakacaklar? Bir Alman kadar kazanır mısın? Bunları bilmiyorsun, eğitim sistemini de tam olarak bilmiyorsun...
Ama sonuçta cennet orası değil mi? Afganlar da Türkiye'ye cennet diye geldiler...
Orada kazanacağı para ile Türkiye'de dirlik içinde yaşar ama Almanya'da gayet sınırlı bir yaşamı olur. Almanlar disiplinli kişilerdir, işçilerinin de değerini bilir. Senin çalışman için her türlü koşulunu sağlar ama karşılında çok çalışman gerekir. Almanya fark atar Türkiye'ye işçiye verdiği önem ile...

Asıl konu o değil, konu sahibi bir emekçi değil okuyup memur falan olmak istiyor ama bu durumda okuması zor. Almanya'ya ilk defa gidiyor, belirtmedi ama dilini bile biliyor mu?

Adamlar seni orada mağdur etmez. Mümkün olduğunda dersleri saydırırlar ve dil öğrendikten sonra dersleri de zar zor da olsa geçersin. Eğer yapamayacağını düşünüyorsan sen burada akrabanda vs. kalıp üniversite sınavına gir. Buradan aldığın puan ile oradaki üniversitelere başvurabiliyorsun. Ama aşırı parlak bir öğrenci değilsen ve müfredattaki her şeyi bilmiyorsan yani ilk 10 bine 20 bine girecek kadar iyi değilim diyorsan git liseyi orada bitir, bir yıl kaybetmek üzmez.

Enayi dediğim kişiler sizlersiniz. Sizde "keşke İsviçre'de traktör lastiği olsam" diyen ilginç tipler var. Orada Türk işçilerine nasıl davrandıklarını öğrenmek zor değil... Ne beklersin ki? Almanya'da Türklere gül gibi mi bakacaklar? Bir Alman kadar kazanır mısın? Bunları bilmiyorsun, eğitim sistemini de tam olarak bilmiyorsun...
Ama sonuçta cennet orası değil mi? Afganlar da Türkiye'ye cennet diye geldiler...
Orada kazanacağı para ile Türkiye'de dirlik içinde yaşar ama Almanya'da gayet sınırlı bir yaşamı olur. Almanlar disiplinli kişilerdir, işçilerinin de değerini bilir. Senin çalışman için her türlü koşulunu sağlar ama karşılında çok çalışman gerekir. Almanya fark atar Türkiye'ye işçiye verdiği önem ile...

Asıl konu o değil, konu sahibi bir emekçi değil okuyup memur falan olmak istiyor ama bu durumda okuması zor. Almanya'ya ilk defa gidiyor, belirtmedi ama dilini bile biliyor mu?
Bir Alman kadar kazanamazsın ama 1 Türk'ten çok kazanırsın.😁
Mülteci olarak gitmeyecek, mülteci ne alaka abi?
Sen de mültecinin ne olduğundan bi'habersin. Enayi dediğim kişi sizlersiniz ne demek? Terbiyenı takın. Sizli bizli soyutlamış kendini, artık sevdalısı olduğun eleman ülkenin içine nasıl ettiyse savunacak tarafını ararken 40 takla atıyorsunuz. Sınırlı yaşammış :D
Komedi yapıyorsun, Türkiye'de aldığın işçi maaşıyla yaşam fonksiyonlarını yerine getirmen bile çok zor.
Aile evinde değilsen aç gezersin. Almanyada asgari ücretle yaşam diye objektif videolara bir bak, araştır. Alman disiplini falan ne alaka bi'de? Millete bilmiyor diye sallıyorsun da, İnstagram editleriyle akıl veriyorsun kusura bakma.
Almanya'da işçilere değer veriliyor, veriliyorsa zaten Türkiye'dekinden bin kat iyi olur, merak etme.
Ki arkadaş orada eğitimini tamamlarsa işci de olmaz, statülü bir mesleğe sahip olu. Bu sefer Türkiye'deki herhangi bir işçinin 2,3 Katı değil, şakasız 20-30 katı yaşam standartlarına sahip olur.

Son düzenleme:
Adamlar seni orada mağdur etmez. Mümkün olduğunda dersleri saydırırlar ve dil öğrendikten sonra dersleri de zar zor da olsa geçersin. Eğer yapamayacağını düşünüyorsan sen burada akrabanda vs. kalıp üniversite sınavına gir. Buradan aldığın puan ile oradaki üniversitelere başvurabiliyorsun. Ama aşırı parlak bir öğrenci değilsen ve müfredattaki her şeyi bilmiyorsan yani ilk 10 bine 20 bine girecek kadar iyi değilim diyorsan git liseyi orada bitir, bir yıl kaybetmek üzmez.
Eşit ağırlık olduğum için zaten çoğu dersi görmüyorum ek olarak almanyadada ek dersler var. Bundan dolayı 1-2 yılda alman lise müfredatını öğrenebileceğimi sanmıyorum.

Eşit ağırlık olduğum için zaten çoğu dersi görmüyorum ek olarak almanyadada ek dersler var. Bundan dolayı 1-2 yılda alman lise müfredatını öğrenebileceğimi sanmıyorum.
O zaman YKS'ye girip YKS'den aldığın puanla oraya başvur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı