Lise Taban Puanları Artar Mı?

Anonymous XR

Hectopat
Katılım
11 Mart 2017
Mesajlar
643
Arkadaşlar 2. Teog sınavını neden bu kadar kolay sordular. Mesela benim sınıfımda 1 kişi tamamını full yapmış, 7 kişi de 1 yanlış yapmıştı.
Bu nedenle sizce lise taban puanları yükselir mi? Çünkü çok kolay sordular ve birçok kişi iyi sonuçlar getirdi.
 
Aynı kalır. Çünkü 1. TEOG daha zordu. 2. Teog daha basitti. Herhangi bir soru iptal olmazsa 1.sinde aynı kalır.
 
Arkadaşlar tercih yaparken puanlara göre tercih yapmayın, yüzdelik dilimlere bakın. Puanlara bakarak tercih yaparsanız ileride sizi üzecek sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
 
Şahsen ben yukarıdan aşağı sıraladım. Yaklaşık 15 puan artar. Bunu yüzdelik dilimler ile anlayabilirsiniz.
 
Siz hem yüzdelik dilime hem de puana bakın. Yüzdelik dilim daha önemli tabi. Ayrıca sınavın kolay olması elbet arttıracaktır taban puanlarını. Örnek verecek olursam 460 puan birinin geçen sene %4 ise bu sene yine aynı puanla %10'luk dilime girmesi muhtemel. Bu da o kişinin aynı liseye girme oranını düşürür. Ama tercih etmekten korkmayın yine de. Ayrıca çok istediğiniz bir yer varsa nakillerle yerleşmeye çalışın. Sonradan lise değiştirmenizi de tercih etmem. Arkadaş ortamını bırakmak zor oluyor biraz.
 
Geçen yıl 475 ile alan okula bu yıl 482 ile girip giremeyeceğimi merak ediyorum. Yüzdelik dilimim ise geçen yıla göre 0.9 daha kötü.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı