Lise Tercihi

İlerde istediğim gelecek için yabancı dili alabildiğimin en iyisi şekilde almam gerek. Kesinlikle sayısal öğrenim görmem gerekiyor. Haliyle Anadolu lisesi daha doğru geliyor. Fen lisesi konusunda pek yanaşmadım.
Atatürk Lisesi`ne %3.4`lük dilimle girilir mi? Düşerse ne kadar düşer yüzdelik?
Biraz araştırma yaptım ve neredeyse tüm yabancı liselerde kontenjanlar bomboş durumda ya insanlar ne olur ne olmaz diye yazdılar veya devlet liselerini de görmek istiyorlar. Eğer ki bu kişiler devlet liselerine giderlerse devlet liselerine girmek zorlaştığı gibi yabancı liselere girmek kolaylaşacak. En basitinden Robert Koleji'nde şu an 100-110 kişilik bir açık var ve yedek kayıt listesinde bulunan kişilerin çoğunun İstanbul'da olduğunu da düşünürsek yüksek puanlı kişiler devlete kaymak zorunda kalacak.

Biraz araştırma yaptım ve neredeyse tüm yabancı liselerde kontenjanlar bomboş durumda ya insanlar ne olur ne olmaz diye yazdılar veya devlet liselerini de görmek istiyorlar. Eğer ki bu kişiler devlet liselerine giderlerse devlet liselerine girmek zorlaştığı gibi yabancı liselere girmek kolaylaşacak. En basitinden Robert Koleji'nde şu an 100-110 kişilik bir açık var ve yedek kayıt listesinde bulunan kişilerin çoğunun İstanbul'da olduğunu da düşünürsek yüksek puanlı kişiler devlete kaymak zorunda kalacak.
Özel okula kayıt yapılınca seçimler kapanıyor. Yani özel okula kaydolacak olurlarsa ne olur ne olmaz fikri teper, devlet liselerini görmek isteyenlerde de bir pay yine özele kayabilir. Yani ne olur ne olmaz diyenler gireceklerinden emin olmayanlarsa (para denklemez, gitmek istemez, kabul edilmez) ancak o zaman sorun çıkabilir.
Başka tahmini ve fikri olan yok mu?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı