Lise Tercihi

piarowena

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ayın başında liselere yerleştirmek amacı güden, merkezi bir sınav olan LGS sınavı yapıldı. Sınava ben de katıldım ve iyi bir puan ve dilim aldım(494,57-0,11) İki lise arasında çok kararsızım: Kabataş Erkek Lisesi ve Kadıköy Atatürk Fen Lisesi. Aşağıda benim için artı ve eksiklerini belirttim. Biliyorum kendi tercih ve isteğim doğrultusunda fakat sizin yorumlarınızı bekliyorum.

Kocaeli'de yaşıyorum bu yüzden iki okulda da yurtta kalıcam. Yurtdışında okumak istiyorum ona göre de değerlendirirseniz sevinirim.

Kabataş Erkek Lisesi
+Sosyal yönü çok gelişmiş.
+Konumu çok iyi.
+Daha fazla arkadaş olanağı ve daha geniş çevre.
+Dil bakımından daha üstün. (İngilizcem B2-C1 civarı fakat Almanca okumayı planlıyorum.)
+Uluslararası diploma geliyor. Yurtdışında daha avantajlı.
+Uzun zamandır hayalini kuruyorum. (Atatürk Fen'i araştırmadan önce)
+Markalaşmış bir okul
-Okul Ortaköy'de kullandıkları yurt ise Çapa Fen yani Fatih'teki bir lisenin. Günde yaklaşık 1 buçuk saatimi alıyor.
-Öğrencilerin kültür adı altında yaptıkları bazı hoş olmayan davranışlar.
-2016'dan beri yapılan yurt restoresinde 3 yılda sadece çelik profil atılması.
-Yurt ve okul eski.
-Kadrosu çok sık değişti.

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi
+40 dönümlük arazi.
+Yine güzel bir konum.
+Daha fazla proje yapma imkanı.
+Çok daha çeşitli laboratuvar imkanı.
+Yenilenmiş yurt ve okul, LEED sertifikalı binalar.
+Üniversitede mezun verdikleri okullar daha iyi okullar. Uluslararası diploması olmasa da Boğaziçi gibi üniversitelerden çıktıktan sonra yurtdışında okumak için devlet destek sağlıyor.
+Haftaiçi ve haftasonu daha büyük bir serbest zaman.
+Puanım yettiği için daha sonradan nakil olarak Kabataş'a geçme olanağım var.
+Köklü fen ve matematik eğitimci kadrosu.
-Sosyal olanakları yeterli olmakla birlikte Kabataş'dan daha geride.
-Dil öğretimi Kabataş kadar iyi değil.
-Adı pek duyulan bir okul değil.
-Bazı öğrencileri okulun sıktığını söylüyor fakat ben deli gibi çalışmaya açığım.

Şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı