Lise yazılımı etkiler mi?

Dostum iyi çalış. Fen lisesi şart değil. Her lise de yazılım yaparsın. Ancak yine de iyi bir okula git. Bu çok önemli. Ben istediğim okulu 3 puanla kaçırdım. Şu an okuduğum lise çok kötü değil. Ama çok da iyi değil. Sadece iyi.
Bu bence senin okuduğun üniversiteyi ailen belirlememeli, kendin seçmelisin.

Dostum 2 tane ağabeyim var. 1'i dpü siyaset bilimi uluslar ilişkiler, diğeri Trabzon'da makine mühendisliği okudu. Artı olarak dpü okuyan abim, 4 yıl liseyi Giresun'da okudu. Ailem de dışarıda okumama pek razı gelmiyor. Bölümü ben seçtim zaten.
 
Kendi üzerimden örnek vereyim. Fen lisesine gidiyorum ve yazılım öğreniyorum. Okul olarak yarışmalara falan katılacağız. Yani eğer Fen Lisesine gidersen muhtemelen Teknofest gibi yarışmalara okul olarak katılıyorsun (Okula bağlı) ve bu senin için tecrübe oluyor. Fakat bu demek değildir ki sıradan bir lise de bunu öğrenemezsin, eğer çabalarsan çok da güzel şekilde öğrenirsin, sadece tecrüben az olur 1-0 geride başlamış olursun eğer kapatabilirsen arayı kapatır yola devam edersin. Fakat fen lisesini kazanmak içi çalış çabala, geleceğin için çok daha harika olur.
 
Siz bu sene hobilerinizi falan boş verin, kazanacağınız bölüme gitmeyi düşünmektense kazancağınız/yerleşeceğiniz liseyi düşünün. Bu sene çok çalışmanız gerek, "çok" kavramının içini doldurmama gerek yoktur diye düşünüyorum 😉
 
Bu sene LGS gireceğim. İlçemizde yeni açılan 2 güzel okul var. Geçen yıl 430 puan ile alan Küçükçekmece Fen Lisesi. 380 puan ile alan Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesi var. Büyük ihtimal Hacı Bektaş Veli tutturacağım. Ve bu lise çok güzel (İnternette videolarında var.). Yani arkadaşlar, yazılım için fen lisesi çok gerekli mi? Ailem benim ileride İstanbul'da üniversite okumamı istiyor. Eğer hiç olmadı özele vereceklerini bile söylüyorlar. Ben yazılım alanında bir meslek sahibi olmak istiyorum. Şu anlık hiçbir şey bilmiyorum yazılım ile ilgili. Bu sene sınavlarım olduğu için. Lisede kurs alıp öğreneceğim.
Üniversiteyi ASLA! Ailenin olduğu şehirde okuma gerisini bilmem.
 
Ben Validebağ Fen Lisesi’nde okuyorum ama yazılım olarak Haydarpaşa Lisesi derim.
Not: 0, 05 ile kaçırdım.
 
Tam aksine Fen Lisesi ders odaklı olduğundan, projelere katılma oranın azalacak tek derdin ders olacak. Ben 0, 81 ile Eyale Anadolu Lisesine gittim. Bu tip puanlı Anadolu Liseleri puandan çok yaptıkları projeler ile öğrencileri kendine çıkıyor. Mesela bizde B1 üstü İngilizcesi olan öğrencileri 10. sınıfta ücretsiz bir şekilde 2 haftalık yurt dışı öğretimine götürüyorlar. Sabırsızlıkla bekliyorum ben, B2 aldım sınavda. Sözün özü puanlı bir Anadolu Lisesi bak. Teknofest projesi için okul her sene 10.000 TL teşvik veriyor o senenin takımına mesela.
 
Kendi üzerimden örnek vereyim. Fen lisesine gidiyorum ve yazılım öğreniyorum. Okul olarak yarışmalara falan katılacağız. Yani eğer fen lisesine gidersen muhtemelen teknofest gibi yarışmalara okul olarak katılıyorsun (okula bağlı) ve bu senin için tecrübe oluyor. Fakat bu demek değildir ki sıradan bir lise de bunu öğrenemezsin, eğer çabalarsan çok da güzel şekilde öğrenirsin, sadece tecrüben az olur 1-0 geride başlamış olursun eğer kapatabilirsen arayı kapatır yola devam edersin. Fakat fen lisesini kazanmak içi çalış çabala, geleceğin için çok daha harika olur.

Ben YKS sınavına 11. sınıfta dönem başı başlayacağım. Yaz tatilinde bütün konuları bitirip direk bol bol soru çözeceğim. Hayırlısıyla güzelde bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümü tutturacağım.
 

Geri
Yukarı