Lise yurdunda son sınıf zorbalığı

• Konuyu başlatan A C E
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 731

A C E

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Lise yurdunda birkaç kişi var, son sınıflar bana sataşıp duruyorlardı. Ben de anneme anlatmıştım. Hafta sonu annem de sinirlendi, müdüre haber vermiş. Söyleme dememe rağmen müdür, anneme yarın okul saatinde gel, hem olayı anlatırsın hem de tanışmış oluruz demiş. Ben de bir kere hata yapıp yurda votka sokmuştum. Bu olay son sınıflara gitmiş, seni müdüre söyleyeceğiz diye korkutuyorlardı.
Yarın bizi çağırırsa ve onlar bunu müdüre anlatırsa annem de duyacak ve her şey mahvolacak. Hele bir babama giderse bittim demektir yani. Sizce ne yapmalıyım, inkar mı edeyim? Öyle bir şey olursa korkudan uyuyamıyorum yani şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer votka soktuğunuz kanıtlanırsa bir kerelik hataydı deyip cezanızı hafifletebilirsiniz ceza alırsanız da ailenizle konuşun başka yurda geçin 12 sınıftakiler YKS'ye giriyorlar diye müdürler öğretmenler iplemiyor bile yok ben kalacağım diyorsanız da kendinizi ezdirmemeyi öğrenmelisiniz çünkü bunun sonu yok.

Bu arada özel okula mı devlet okula mı gidiyorsunuz?

Eğer votka soktuğunuz kanıtlanırsa bir kerelik hataydı deyip cezanızı hafifletebilirsiniz ceza alırsanız da ailenizle konuşun başka yurda geçin 12 sınıftakiler YKS'ye giriyorlar diye müdürler öğretmenler iplemiyor bile yok ben kalacağım diyorsanız da kendinizi ezdirmemeyi öğrenmelisiniz çünkü bunun sonu yok.

Bu arada özel okula mı devlet okula mı gidiyorsunuz?

Devlet okuluna gidiyorum zaten sıkıntı ailemin öğrenmesi cidden çok kötü olur öğrenirlerse. Yurt değiştirme veya yurttan çıkma gibi bir imkanım da yok şehirde 2 tane lise yurdu var zaten biri MESEM yurdu ailem oraya yollamaz diğeri de benim kaldığım. Kendimi ezdirmemeyi nasıl yapayım ki abi cevap dahi versem tokat yiyorum karşılık ver deseniz arkamda duracak bir kişi bile yok.

Devlet okuluna gidiyorum zaten sıkıntı ailemin öğrenmesi cidden çok kötü olur öğrenirlerse. Yurt değiştirme veya yurttan çıkma gibi bir imkanım da yok şehirde 2 tane lise yurdu var zaten biri MESEM yurdu ailem oraya yollamaz diğeri de benim kaldığım. Kendimi ezdirmemeyi nasıl yapayım ki abi cevap dahi versem tokat yiyorum karşılık ver deseniz arkamda duracak bir kişi bile yok.

Araştırdım da votka sokmanın okuldan atılmaya kadar cezası varmış bence 12 sınıflar bir şey yapmadan babanızla annenizle acillen konuşun durumu anlatın adamakıllı inanın bana sırf 12'ler bana bir şey yapacak diye eğitim hayatınızı yakmayın babanız kızar tamam ama eninde sonunda sizi affedecektir sonsuza kadar sürecek değil ya anlattığınız olay çok ciddi MOBESE de var diyorsunuz anneniz babanız meseleyi bilirse hiç değilse bir şeyler yapabilirler sizin tek başınıza çözebileceğiniz mesele gibi durmuyor en kötü uzaklaştırma alır uzaklaşma bitince de 12'lerle muhatap olmasınız

9 sınıfta benim de gittiğim lisede çok kötüydü üst sınıftakiler beni köle gibi kullanıp hayatımda yemediğim dayağı o zamanlar yemiştim nakil alarak çözülmüştü sorun sizde dönem sonuna kadar dayanıp okul değiştirmekten başka 12'lere seçeneğiniz yok gibi görünüyor günümüzde maalesef bu tipler daha da yaygınlanmış durumda

Son düzenleme:
Araştırdım da votka sokmanın okuldan atılmaya kadar cezası varmış bence 12 sınıflar bir şey yapmadan babanızla annenizle acillen konuşun durumu anlatın adamakıllı inanın bana sırf 12'ler bana bir şey yapacak diye eğitim hayatınızı yakmayın babanız kızar tamam ama eninde sonunda sizi affedecektir sonsuza kadar sürecek değil ya anlattığınız olay çok ciddi MOBESE de var diyorsunuz anneniz babanız meseleyi bilirse hiç değilse bir şeyler yapabilirler sizin tek başınıza çözebileceğiniz mesele gibi durmuyor en kötü uzaklaştırma alır uzaklaşma bitince de 12'lerle muhatap olmasınız.

9 sınıfta benim de gittiğim lisede çok kötüydü üst sınıftakiler beni köle gibi kullanıp hayatımda yemediğim dayağı o zamanlar yemiştim nakil alarak çözülmüştü sorun sizde dönem sonuna kadar dayanıp okul değiştirmekten seçeneğiz yok gibi görünüyor günümüzde maalesef bu tipler daha da yaygınlanmış durumda.

Alkol sandığınızdan çok daha ciddi bir mesele bizim ailede özellikle babam öğrenirse evden bile atabilir o derece yani öğrenmesini isteyeceğim en son kişi olurdu babam. Belki de en mantıklısı susmaktır annem bugün gelememiş perşembe gelecekmiş ona söylerim konu kapandı gelmene gerek yok diye yarım sene daha idare ederim. Ne yapmalıyım sizce?

9 sınıfta benim de gittiğim lisede çok kötüydü üst sınıftakiler beni köle gibi kullanıp hayatımda yemediğim dayağı o zamanlar yemiştim nakil alarak çözülmüştü sorun sizde dönem sonuna kadar dayanıp okul değiştirmekten başka 12'lere seçeneğiniz yok gibi görünüyor günümüzde maalesef bu tipler daha da yaygınlanmış durumda
Babandan bile yemediğin dayağı serserinin birinden yemek de baya koyuyor be abi

Alkol sandığınızdan çok daha ciddi bir mesele bizim ailede özellikle babam öğrenirse evden bile atabilir o derece yani öğrenmesini isteyeceğim en son kişi olurdu babam. Belki de en mantıklısı susmaktır annem bugün gelememiş perşembe gelecekmiş ona söylerim konu kapandı gelmene gerek yok diye yarım sene daha idare ederim. Ne yapmalıyım sizce?

Babandan bile yemediğin dayağı serserinin birinden yemek de bayağı koyuyor be abi

Anlıyorum ailenizle ilgili sıkıntıları da bu meseleyi kendiniz çözemezsiniz bence siz annenize durumu anlatın sonra ne olacaksa olsun emin olun müdürünüzden yarın izin isteyin annenize durumu izah edin sizin için bir çözüm üretsin okuldan atılmaktan iyidir emin olun eğitim hayatınızı karartmayın bende sizin gibi susmayı seçip o okulda okusaydım emin olun bugün belki de onlar gibi keko olacaktım hayatım bambaşka yerde olacaktı o dönem ailelimi karşıma aldım ben bu okulda okumayacağım dedim babamda karşı çıktı ama bu durumu eninde sonunda kabullendi aileninzle konuşmaktan çekinmeyin işinizi şansa bırakmayın dediğim gibi ailelinizi durumu bilirse sana daha az kızacaklar çözüm üretebilecekler bu bahsettiğiniz olay susmayla inkar ederek pek çözülecek gibi değil peki sen sustuğunda ne olacak ailen bilmeden durum patlarsa ne olacak annen baban sana daha fazla kızacak okuldan atılma riskine de çözüm bulmak için belki de geç kalacaklar

Babandan bile yemediğin dayağı serserinin birinden yemek de bayağı koyuyor be abi

Evet berbat psikoloji

Hocam bu arada durumu bana haber et aklıma takıldın nedense

Son düzenleme:
Anlıyorum ailenizle ilgili sıkıntıları da bu meseleyi kendiniz çözemezsiniz bence siz annenize durumu anlatın sonra ne olacaksa olsun emin olun müdürünüzden yarın izin isteyin annenize durumu izah edin sizin için bir çözüm üretsin okuldan atılmaktan iyidir emin olun eğitim hayatınızı karartmayın bende sizin gibi susmayı seçip o okulda okusaydım emin olun bugün belki de onlar gibi keko olacaktım hayatım bambaşka yerde olacaktı o dönem ailelimi karşıma aldım ben bu okulda okumayacağım dedim babamda karşı çıktı ama bu durumu eninde sonunda kabullendi aileninzle konuşmaktan çekinmeyin işinizi şansa bırakmayın dediğim gibi ailelinizi durumu bilirse sana daha az kızacaklar çözüm üretebilecekler bu bahsettiğiniz olay susmayla inkar ederek pek çözülecek gibi değil peki sen sustuğunda ne olacak ailen bilmeden durum patlarsa ne olacak annen baban sana daha fazla kızacak okuldan atılma riskine de çözüm bulmak için belki de geç kalacaklar.

Evet berbat psikoloji.

Hocam bu arada durumu bana haber et aklıma takıldın nedense.

Yarın gelecek annem okula işte müdürle görüşecekmiş yurt müdürü beni zorbalayan çocuklarla beni çağırırsa bayağı kötü olur çünkü alkolü anlatacaklarından adım gibi eminim ama annemle görüştükten sonra onları benim ismimi vermeden uyarırsa biraz daha iyi olur alkolü öğrenen olmaz ama muhtemelen zorbalamaya devam ederler. Benim babam imam olduğu için duymalarını gerçekten hiç istemiyorum bunu yurt müdüründen duyarlarsa daha da kötü olur ama kendi ağzımla ben alkol içtim diyecek kadar cesaretim de yok açıkçası işler sarpa sardı. Umarım her şey çözülür de şu yarım seneyi daha huzurlu geçirebilirim.

Yarın gelecek annem okula işte müdürle görüşecekmiş yurt müdürü beni zorbalayan çocuklarla beni çağırırsa bayağı kötü olur çünkü alkolü anlatacaklarından adım gibi eminim ama annemle görüştükten sonra onları benim ismimi vermeden uyarırsa biraz daha iyi olur alkolü öğrenen olmaz ama muhtemelen zorbalamaya devam ederler. Benim babam imam olduğu için duymalarını gerçekten hiç istemiyorum bunu yurt müdüründen duyarlarsa daha da kötü olur ama kendi ağzımla ben alkol içtim diyecek kadar cesaretim de yok açıkçası işler sarpa sardı. Umarım her şey çözülür de şu yarım seneyi daha huzurlu geçirebilirim.

Hakkında hayırlısı Allah yardımcın olsun inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı