Lise'de 1.Dönem Zayıf İle İlgili Soru

@Silinen üye senin dediğin sözleri dikkate alacağım. Matematik nedense bana zor geliyor yapabilecek kapasite var ama formülleri sınavda unutup kendi tarzımla yapıyorum sınavları. Sözele daha çok kafam basıyor ancak bu matematikten kurtulabileceğim anlamına gelmez. Teşekkür ederim hepinize.

Lisenin en kolay matematiği bana göre 10. sınıfın ikinci dönemidir, bunu unutma derim. İlk iki sınav "%90 ihtimalle" 80-100 aralığında not alacağın sınavlardır. Şahsen ben de Anadolu Meslek Lisesi mezunuyum.

Ayrıca ne olursa olsun konuyu derste öğrenmen şart.

10. sınıf matematiğinin temelini sağlam tutman şart fakat iş işten geçti artık sanırım.

İkinci dönemin ilk iki sınavına çalışman şart. Konuları hem basit, hem de her yaptığın işlemden rahatlıkla puan alabileceğin cinsten. Eğer trigonometriyi anlayıp, bunu da yapabiliyorum dersen üçüncü sınavı da rahatlıkla yapıp, zehir gibi bir ikinci dönem geçirirsin. Matematiğini 5 getirme olasılığın açık ve net şekilde söylüyorum; "%95".

Sakın matematiği yapamıyorum deme, çünkü herkeste onun üstesinden gelebilecek bir yetenek ve zeka var. Ortaokulda sürekli 1-2 ile sürünen matematiğimi lisede 4'den aşağı indirmeyip, harika bir YGS-LYS sınavı geçirdim.

Ayrıca 9. ve 10. sınıf matematiğinin YGS'de karşına çıkacağını unutma.

Ben de meslek lisesi 10. sınıf öğrencisiyim ama trigonometri görmüyoruz biz.

Derste dinlemeyene zor, belirteyim. Biraz çabalamak gerek. Ben de ilk başlarda anlamayanlardandım fakat sonradan çaktım olayı :)

Sindire sindire öğrenmek istersen bu kanalın Trigonometri videolarına başvur :)

Şenol Hoca
- YouTube

Bu arada ben ticaret meslek lisesiyim sen sanırım aml den mezunsun. Kardeş yüklü ses çıkış aygıtı yok diyor sosyale yazdım ama çözülmedi o yüzden izleyemiyeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı