Lisede aileden ayrılmak

as_not_found

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf A15 FA507NV:Ryzen 7 7735hs-RTX4060 Mobile GPU-DDR5 Sk Hynix 4800 Mhz 2x8 Ram- 512GB Micron nvme SSD
Bu sene liseye geçeceğim. Yüzdelik dilimim 1,17 geldi. Antalya'nın sahil kenarı ilçelerinden birinde yaşıyorum. Merkezde tobb gibi iyi liseler tutuyor ama gidersem yatılı kalacağım ve hiçbir akrabam yok. Buraya yakın en iyi lisede %8 le alıyor sizce gitmeye değer mi?

Benim lise zamanımda da yatılı kalan arkadaşlar vardı ve hiç şikayet eden duymamıştım.
Hafta sonları eve gidersiniz, çok sıkıntı çekeceğinizi sanmam.

Hafta sonları eve gidemem Antalya merkeze uzak evim.

Liseyi aileden 900km uzakta okuyan biri olarak durum şöyle sizi duygusal ve özguven gibi faktorler olarak geliştiriyor kendi birey hissiniz artıyor ama bunları bir kenara bırakarsak şehir dısında okurken derslerden uzaklaşırsan bu durum senin için kötü olabilir özdisiplineni güveniyorsan bu tercihi yap

Ben Bilecik'te yaşıyorum. Lise sınavında Eskişehir'de orta üst sıra okullar tutuyordu babam burada kal diye göndermemişti. Çok pişman oldum mu olmadım çünkü yine burada da güzel anılarım oldu ama şimdi tercih dönemime geri dönebilsem kesinlikle Eskişehir'i tercih ederdim. Ha benimki yarım saatlik yoldu gitsem her hafta sonu rahatça geri dönebilirdim. Bir de şunu da söyleyeyim yatılıyı önerme sebebim eğitimden ziyade insanı hayata ve aileden uzaklaşmaya daha kolay alıştırır. Ben mesela bu sene üniversite sınavına girdim ve kazanırsam aile evinden gideceğim zor olacak benim için. O yıllarda gitsem alışma süreci hiç olmazdı.

Liseyi aileden 900km uzakta okuyan biri olarak durum şöyle sizi duygusal ve özguven gibi faktorler olarak geliştiriyor kendi birey hissiniz artıyor ama bunları bir kenara bırakarsak şehir dısında okurken derslerden uzaklaşırsan bu durum senin için kötü olabilir özdisiplineni güveniyorsan bu tercihi yap
Başka ülkede falan mı okudunuz?

Aileniz size yine harçlık gönderir zaten gerekirse para idare etmeyi de öğrenmiş olursunuz biraz daha aileden bağımsız yaşamayı öğrenirsiniz ilerisi için iyi olabilir ama şahsen ben yurtta kalmaya gitmezdim rahat yatagim varken evde niye gidip yurtta kalayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı