Lisede alan seçimi önerisi

• Konuyu başlatan bren
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 558

bren

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Ben sayısal alanda matematik dışında tüm derslerde iyiyim aynı zamanda başarılıyım matematik sayısal seçmemin önündeki en büyük engel ama bir taraftan fiziğim ve biyolojim çok iyi. Sizce EA mi seçmeliyim yoksa sayisal mi sayısal sececeksem de başarılı olabilir miyim?

Öncelikle herkese merhaba. Ben sayısal alanda matematik dışında tüm derslerde iyiyim aynı zamanda başarılıyım matematik sayısal seçmemin önündeki en büyük engel ama bir taraftan fiziğim ve biyolojim çok iyi. Sizce EA mi seçmeliyim yoksa sayisal mi sayısal sececeksem de başarılı olabilir miyim?

EA seçerseniz fizik kimya biyoloji görmezsiniz ama matematik görürsünüz. Sayısalda görürsünüz FKB'yi. Ayrıca hocam sayısal seçmek eğer kafanızda net bir bölüm yoksa şart gibi çünkü çoğu bölüm sayısalda.

Maalesef ki sayısal alanda "matematik hariç derslerde iyim" lafını kullanamazsınız 11. sınıfta artık. Matematikte öğrenceğiniz ilk konu trigonometri ve 11. sınıf fiziğin yarısı trigonometri üzerinden ilerliyor sinüs teorimi cosinüs teorimi gibi kimya ise teorik anlatımda sonra yine bolca denklem bolca içler dışlar çarpımı bolca pay payda eşitleme dağıtma gibi konular içeriyor yani bu bir bütün ki sayısal alan sizin için en doğru olanı çünkü AYT'de sözel yok bildiğiniz üzere mat ve fen olarak ayrılıyor en azından sayısala geçip 11. sınıfı 12. sınıfı güzelce tekrarla bitirisen kötü bir sınav sonucu getirme ihtimalin yok.

Hocam bence seçin. Çünkü eşit ağırlık seçseniz sayısal öğrencileriyle aynı düzeyde matematik dersi alıcaksınız. Zaten diğer fen derslerini yapabiliyormuşsunuz o yüzden sayısal seçin.

Hocam eşit ağırlıktada neredeyse sayısal kadar matematik görüyorsunuz alan seçmenizde etkili olacak faktör matematik değil, FKB - sosyal seçimi olmalı. Yani kısacası sayısal seçmelisiniz.

Sayısal seç, baktın zorladı sınıfta kalma durumuna kadar geldin EA geçersin. Arkadaş öyle yaptı, oh ne rahatmış diyor.

Sınıfta kalma durumum yok aksine akademik durumum gayet iyi.

EA seçerseniz fizik kimya biyoloji görmezsiniz ama matematik görürsünüz. Sayısalda görürsünüz FKB'yi. Ayrıca hocam sayısal seçmek eğer kafanızda net bir bölüm yoksa şart gibi çünkü çoğu bölüm sayısalda.

O kadar kararsızım ki hem tarih-cografya-edebiyat seviyorum hem fizik-kimya-biyoloji aslında hukuka ilgim var ama işsiz kalmaktan korktuğum hem de fizige özel bir ilgim olduğundan dolayı alan seçiminde çok zorlanıyorum.

Sınıfta kalma durumum yok aksine akademik durumum gayet iyi.

O kadar kararsızım ki hem tarih-cografya-edebiyat seviyorum hem fizik-kimya-biyoloji aslında hukuka ilgim var ama işsiz kalmaktan korktuğum hem de fizige özel bir ilgim olduğundan dolayı alan seçiminde çok zorlanıyorum.

Tarih ve Edebiyat zaten sayısalda var. Hatta şöyle diyeyim, Sayısalda olmayan tek ders coğrafya. Ben de sayısal seçeceğim bu sene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı