Lisede bilgisayar almak mantıklı mı?

Edit işleri gibi. Unreal engine gibi işler için lazım. Onun dışında ara sıra da oyun oynarım. Şu an ki bilgisayar Unreal engine kaldırmıyor. Edit programı kaldırmıyor. Oyun oynatmıyor sadece ders çalışma ve yazılımı çalıştırıyor. Bu bilgisayar ile de lise geçirilebilir mi diye düşünüyorum sadece. Onun dışında ders çalışmak için kullandığım bilgisayar biçilmiş kaftan.
O zaman alman senin yararına olur.

Geç bile kalmışın bu dönemde birçok iş için bilgisayar şart.

Bilgisayarım var zaten ama eski tip ekran kartı, işlemci ve anakart kullanıyor. Oyun yapacağım zaman problem çıkartıyor. Sadece YouTube videosu izletiyor desem yeridir.
Doğru fakat ben sadece "lüks" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledim. Ülkemiz şartlarını göz önünde bulundurarak değil, genele bakarak bir yorum yaptığımızda bilgisayar bir gereksinimdir zira bu devirde her işimizi az veya çok fark etmeksizin bilgisayarlar üzerinden görüyoruz.

Et yemek de malumumuz ülke şartlarında ne yazık ki "lüks" olarak değerlendirilmeye başlandı fakat bu gereksinim olduğu gerçeğini değiştirdi mi? Hayır, değiştirmedi. Bir gereksinimi giderecek bir şeyin fiyatının artıyor oluşu onu "lüks" kılmaz, sadece şartlar dahilinde pahalı kılar.

İyisiyle/kötüsüyle bir telefon alabilmek de ülkemizdeki şartlardan ötürü bayağı zorlaştı fakat bu telefonları "lüks" haline getirmedi. Telefon halihazırda hâlâ bir ihtiyaçtır.
Haklısınız.

Laptop tarzı bir şey alman mantıklı olabilir.

Belki MSI mini PC lerinden alabilirim. Laptopun ekransız versiyonu gibi oluyor. Tek farkı bataryadan değil. Direkt fişten elektiriği çekmesi.
Ûniversitedede kullanırsınız zaten dolar artıyor fiyatlar artıyor ûniversiteye kadar zor alırsınız.

Şimdi alırsam eğer üniversiteye kadar ömrü gidecek laptopun. Üniversite de bilgisayar bana daha fazla gerekecek. Aileme 2 tane bilgisayar aldırmakta istemiyorum. Gerçekten pahalı cihazlar.

Mini PC almak mantıklı olabilir. Geçenlerde Android TV Box aldım, klavye mouse bağlayınca o bile bilgisayara dönüşüyor neredeyse. İrademi kontrol edemem, oyunlara çok vakit harcarım dersen oyun oynatacak düzeyde bir bilgisayar almamak mantıklı olabilir.

Mini PC almak mantıklı olabilir. Geçenlerde Android TV Box aldım, klavye mouse bağlayınca o bile bilgisayara dönüşüyor neredeyse. İrademi kontrol edemem, oyunlara çok vakit harcarım dersen oyun oynatacak düzeyde bir bilgisayar almamak mantıklı olabilir.

Ama mini pclerin de fiyatları daha pahalı normal PC lere göre.

İrademi kontrol ederim. Çok oyun oynayan biri değilim. Daha çok oyun oynamaktansa yapmayı tercih ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı