Lisede bilişim okumak

alpersamanci

Centipat
Bu sene ortaokul son sınıf mezunu oldum. Lise sınavı puanım meslek liselerinin bilişim, sağlık, elektrik gibi bölümlerine yetiyor. Sizce lisede bilişim okumak mı yoksa adrese dayalı öğrenci alan anadolu liselerinde okumak mı ileride bilgisayar mühendisliği bölümüne girmem için daha iyi olur?

Kanka bende böyle düşündüm. Etrafımda çok bir lise yok. Benim puanım bazı Anadolu liselerine yetiyordu. Gittim iyi bir meslek lisesinin bilişim bölümünü tercih ettim çünkü eğer üniversitede kazanamazsam elimde veri tabanı olur ağ işletmenliği olur bunun gibi şeylerin bilgileri kalır. En basitinden veri tabanı okusam C# öğrenirim. Nitelikli meslek lisesine gittiğim için zaten sayısal ağırlıklı yani zaten iyi bir eğitimi var. Doğru mu yaptım yanlış mı zaman gösterecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisedeki bilişim bölümleri bilgisayar mühendisliğine yeterince hazırlamıyor. Yani bilgisayar mühendisi olabilmek için gittiğin lise alanının bir önemi yok. YKS Sayısal alanda ilgili puanın tutturman gerekmekte.

İlla bilgisayar mühendisliğini bitirip mühendis olmak istiyorsan seni üniversite sınavına daha iyi hazırlayacak olan Anadolu lisesini tercih etmelisin. Fakat ben bilişim alanında çok şey öğrenip erkenden tecrübe edip, büyüyünce de yazılımla ilgili çok güzel şeyler yapmak istiyorum diyorsan bilişim lisesi (iyi bir bilişim lisesi) tercih etmelisin. Çünkü orada seni direkt olarak o alanla ilgili eğitiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla bilgisayar mühendisliğini bitirip mühendis olmak istiyorsan seni üniversite sınavına daha iyi hazırlayacak olan Anadolu lisesini tercih etmelisin. Fakat ben bilişim alanında çok şey öğrenip erkenden tecrübe edip, büyüyünce de yazılımla ilgili çok güzel şeyler yapmak istiyorum diyorsan bilişim lisesi (iyi bir bilişim lisesi) tercih etmelisin. Çünkü orada seni direkt olarak o alanla ilgili eğitiyorlar.
@armas'e katılıyorum. Hoş üniversite bile bir şey öğretmiyorken liseden bir şey bekleme. Anadolu Teknik Bilişim mezunuyum. Mühendislik kazandığımda da boştum. Mühendisliği bitirdiğimde de. Her şey kendinde bitiyor üstadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı